Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vanhusten asuntoihin iskeneiden ryöstäjien etsintä jatkuu – tekijät saattavat yrittää poistua maasta

Poliisin mukaan Salon, Raaseporin ja Kirkkonummen ryöstötapausten takana näyttää olevan samat tekijät.

Kotimaa
 

Poliisi jatkaa viime viikonloppuna vanhusten koteihin Länsi-Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa tunkeutuneiden ryöstäjien etsintää, mutta tutkinnassa ei ole tapahtunut vielä läpimurtoa.

”Teemme kiivaasti töitä, mutta sellaista läpimurtoa ei ole vielä, että olisimme jo jonkin tietyn porukan perässä”, sanoo rikoskomisario Lauri Hakkala.

Artikkeliin liittyvät

Rikolliset tekivät viime viikonloppuna kolme samantapaista iäkkäisiin omakotiasujiin kohdistunutta ryöstöä tai ryöstön yritystä Salon Halikossa, Raaseporin Tammisaaressa ja Kirkkonummen Överbyssä.

Ryöstäjät tunkeutuivat asuntoihin, vaikka iäkäs asukas oli kotona. Rikolliset sitoivat kaksi uhriaan.

Länsi-Uudenmaan poliisin rikosylikomisario Paavo Myöhänen rauhoittelee alueen asukkaita, että riski joutua tällaisen teon uhriksi on pieni. Hän myös huomauttaa, että tekijät ovat voineet jo lopettaa rikossarjansa, jos kyse on ulkomaisesta rikollisryhmästä.

”Tällöin olisi melko todennäköistä, että rikolliset ovat yrittäneet tehdä teot lyhyessä ajassa ja poistua sen jälkeen mahdollisimman pian Suomesta ennen kuin kiinnijäämisriski kasvaa. Siinä tapauksessa tämäntyyppiset ryöstöt eivät toistu ainakaan ihan lyhyen ajan kuluessa”, Myöhänen sanoo.

Poliisi on aloittanut kunkin tapauksen tutkinnan erillisinä, mutta tutkinnat yhdistettäneen pian.

”Keskitämme luultavasti tutkinnan nyt yhteen paikkaan, koska näyttää vahvasti siltä, että näissä tapauksissa on kyse samasta kokonaisuudesta”, Hakkala sanoo.

Hakkalan mukaan on mahdollista, että ryöstöjen takana on yksi ulkomailta tullut rikollisporukka, joka pyrkii poistumaan maasta pian rikosten jälkeen.

”Se on yksi hypoteesimme. Tämäntyyppiseen rikollisuuteen kuuluu, että rikokset toteutetaan lyhyen ajan sisällä ja sitten poistutaan maasta. Olemme pyrkineet varautumaan nyt tähän. Se on hankalaa, koska meillä ei ole tiedossa kenenkään epäillyn nimeä tai henkilötunnusta, jonka perusteella voisimme tehdä etsintäkuulutuksen”, Hakkala sanoo.

Tuorein törkeänä ryöstönä tutkittava tapaus sattui lauantai-iltana Salon Halikossa Tapiolantiellä. Iäkkään yksin asuvan naisen kotiin pääsi väkivaltaa käyttäen 4–5 miestä. He sitoivat uhrinsa ja varastivat asunnosta muun muassa lompakon, asiapapereita ja kortteja.

Miehet löysivät uhrin auton avaimet, joiden avulla he varastivat Ford Fiestan. Uhrinsa he jättivät sidottuna asuntoon.

Perjantai-iltapäivällä kaksi miestä tunkeutui Kirkkonummen Överbyssä iäkkään naisen omakotitaloon. Miehet kaatoivat naisen eteisen lattialle, mutta pakenivat nopeasti uhrin onnistuttua painamaan turvarannekettaan.

Perjantai-iltana kello 22:n aikaan kaksi miestä tunkeutui omakotitaloon Raaseporin Tammisaaressa. Miehet sitoivat talon asukkaan, minkä jälkeen he ottivat mukaansa uhrin omaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat