Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijat saapuvat nyt laivalla Saksasta ja rajan yli Venäjältä – yli 2 800 ulkomaalaista on poistettu maasta

Turvapaikanhakijoiden virta Ruotsin puolelta Tornioon on käytännöllisesti katsoen tyrehtynyt. Hakijoita saapuu nyt noin 50 päivässä Travemündesta laivalla.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Arja Paananen
Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen rajan yli Venäjältä.
Turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen rajan yli Venäjältä. Kuva: Arja Paananen

Turvapaikanhakijoiden maahantuloreitit ovat muuttumassa, kertoo Poliisihallitus. Maasta on poistettu yli 2 800 poistamispäätöksen saanutta. Poistamista tehostetaan edelleen perustamalla pääkaupunkiseudulle palautuskeskuksia.

Tornioon saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt huomattavasti. Viime viikolla Ruotsista saapui yksittäisiä hakijoita ja perheitä. Enimmillään saapujien määrä on kuluneena syksynä ollut Torniossa lähes 500 päivässä.

Suurin osa turvapaikanhakijoista saapuu laivalla Suomeen Saksan Travemündesta sekä pohjoisen itärajan kautta.

Tällä hetkellä turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen noin 50 päivässä. Travemündesta laivalla Helsinkiin saapuu noin 25 turvapaikanhakijaa kuutena päivänä viikossa. Pohjoisella itärajalla hakijoita saapuu kymmenestä kahteen kymmeneen joka päivä.

Suomesta on poistettu marraskuun loppuun mennessä 2 817 poistamispäätöksen saanutta ulkomaalaista. Joka arkipäivä maasta poistetaan poliisin toimin noin 11 kielteisen päätöksen saanutta ulkomaalaista. Joukossa on rikosten perusteella palautuspäätöksen saaneita ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.

”Parhaimmillaan kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita on pystytty palauttamaan kahden viikon kuluessa siitä, kun hakemus on jätetty”, poliisitarkastaja Mia Poutanen Poliisihallituksesta sanoo.

Kaikkia ei palauteta, vaan osa peruu turvapaikkahakemuksensa ja poistuu maasta itse. Poliisihallituksen mukaan tällaisia tapauksia on viime kuukausina ollut runsaasti, ja maahanmuuttoviraston mukaan koko vuoden aikana rauenneita turvapaikkahakemuksia on ollut yli 2 700.

”Ensisijaisesti viranomaiset haluavat varmistaa, että niillä, jotka haluavat palata kotimaahansa jo ennen turvapaikka-asian ratkaisua, on mahdollisuus palata mahdollisimman nopeasti”, Poutanen sanoo.

Palauttamisen tehostamiseksi pääkaupunkiseudulle perustetaan niin sanottuja palautuskeskuksia. Ensimmäinen palautuskeskus avannee ovensa lähiviikkoina. Keskukseen sijoitetaan muun muassa turvapaikkahakemuksen peruuttaneita hakijoita odottamaan nopeaa palautusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat