Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suurissa kaupungeissa on pisimmät lääkärijonot

Lähes joka toisessa kunnassa lääkäriajan saa viikossa. Yleisin jonotusaika on 2–4 viikkoa

Kotimaa
 
Trond H. Trosdahl
Pitkiä jonotusaikoja on varsinkin Helsingissä.
Pitkiä jonotusaikoja on varsinkin Helsingissä. Kuva: Trond H. Trosdahl

Lääkärin luo terveyskeskukseen pääsi lokakuussa selvästi huonommin kuin viime syksynä tai keväällä, osoittavat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keräämät tiedot.

Niiden mukaan lähes joka toinen kunta löytää ajan viikon kuluessa yhteydenotosta, mutta odotus voi kestää myös useita viikkoja tai jopa kuukausia.

Lain mukaan kiiretapauksissa on päästävä heti hoitoon ja kiireettömissäkin saada yhteys terveyskeskukseen samana päivänä, kun sitä on yritetty. Hoidon taas tulisi alkaa viimeistään kolmessa kuukaudessa, hammashuollon puolessa vuodessa.

Yli kolmen kuukauden odotusaikoja ei ole paljon, mutta niiden määrä kaksinkertaistui maaliskuusta. Odotusajat venyivät varsinkin Pohjois-Suomessa.

Yleisin jonotusaika on 2–4 viikkoa. Niin pitkään odotetaan varsinkin Etelä-Suomessa sekä Länsi- ja Sisä-Suomessa.

Pitkiä jonotusaikoja on etenkin suurissa kaupungeissa. Espoossa yli 200 ihmistä oli odottanut 2–4 viikkoa lokakuussa mutta Helsingissä peräti 1 700. Lähes yhtä iso joukko helsinkiläisiä oli ollut jonossa yli kuukauden.

2–4 viikon jonot olivat yleisiä myös Vantaalla, Oulussa, Kuopiossa, Tampereella ja Rovaniemellä. Turussa moni oli ollut jonossa 1–3 kuukautta.

Lähes kaikki pääsivät hoitajan vastaanotolle alle kahdessa viikossa ja moni heti.

Hammaslääkärille valtaosa pääsi alle kolmessa kuukaudessa, mutta sitä kauemmin odottaneiden määrä kasvoi selvästi viime keväästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat