Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi arvioi vanhuksia ryöstäneiden pyrkivän nopeasti pois maasta

Salon, Raaseporin ja Kirkkonummen ryöstäjien uskotaan olevan samoja.

Kotimaa
 
Fakta

Poliisin vinkit asuntoryöstöjen estämiseksi

 Jos kodin edustalla on epäilyttävä vieras auto, kannattaa ottaa muistiin rekisterinumero.

 Ulko-ovea ei välttämättä kannata suoraan avata tuntemattomille.

 Jos asuntoon tulee väkivallalla uhkaavia ryöstäjiä, heitä kannattaa totella mieluummin kuin vastustaa.

 Puhelimessa on hyvä olla nopea viestintäyhteys naapuriin, tuttavaan tai sukulaiseen kaikenlaisia hätätilanteita varten.

Lähde: rikosylikomisario Paavo Myöhänen

Poliisi jatkaa viime viikonloppuna vanhusten koteihin Länsi-Uudellamaalla ja Lounais-Suomessa tunkeutuneiden ryöstäjien etsintää, mutta tutkinnassa ei ollut maanantaina tapahtunut vielä läpimurtoa.

Rikolliset tekivät viime viikonloppuna kolme samantapaista iäkkäisiin omakotiasujiin kohdistunutta ryöstöä tai ryöstön yritystä Salon Halikossa, Raaseporin Tammisaaressa ja Kirkkonummen Överbyssä.

Ryöstäjät tunkeutuivat asuntoihin, vaikka iäkkäät asukkaat olivat kotona. Kahdessa tapauksessa rikolliset sitoivat uhrinsa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario Paavo Myöhänen rauhoittelee alueen asukkaita: riski joutua tällaisen teon uhriksi on pieni, ja tekijät ovat voineet jo lopettaa rikossarjansa, jos kyse on ulkomaisesta rikollisryhmästä.

”Tällöin olisi melko todennäköistä, että rikolliset ovat yrittäneet tehdä teot lyhyessä ajassa ja poistua sen jälkeen mahdollisimman pian Suomesta ennen kuin kiinnijäämisriski kasvaa”, Myöhänen sanoo.

Poliisi on aloittanut tapausten tutkinnat erillisinä, mutta ne yhdistettäneen pian. Rikoskomisario Lauri Hakkalan mukaan on mahdollista, että ryöstöjen takana on yksi porukka, joka pyrkii pian pois maasta.

”Se on yksi hypoteesimme. Olemme pyrkineet varautumaan siihen, että tekijät yrittävät lähteä maasta. Se on hankalaa, koska meillä ei ole tiedossa kenenkään epäillyn nimeä tai henkilötunnusta, jonka perusteella voisimme tehdä etsintäkuulutuksen”, Hakkala sanoo.

Tuorein törkeänä ryöstönä tutkittava tapaus sattui lauantai-iltana Salon Halikossa. Iäkkään yksin asuvan naisen kotiin pääsi väkivalloin 4–5 miestä. He sitoivat uhrinsa ja varastivat muun muassa lompakon, asiapapereita, kortteja ja auton.

Perjantai-iltapäivällä kaksi miestä tunkeutui Kirkkonummen Överbyssä iäkkään naisen omakotitaloon. Miehet kaatoivat naisen eteisen lattialle mutta pakenivat uhrin onnistuttua painamaan turvarannekettaan.

Perjantai-iltana kello kymmenen aikaan kaksi miestä tunkeutui omakotitaloon Raaseporin Tammisaaressa. Miehet sitoivat talon asukkaan, minkä jälkeen he ottivat mukaansa uhrin omaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat