Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijat saapuvat Suomeen nyt laivalla Saksasta

Turvapaikanhakijoiden tulo Ruotsin puolelta Tornioon on käytännöllisesti katsoen tyrehtynyt. Hakijoita saapuu nyt noin 50 päivässä Travemündesta laivalla.

Kotimaa
 
HS

Turvapaikanhakijoiden maahantuloreitit ovat muuttumassa, kertoo Poliisihallitus. Tornioon saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt huomattavasti. Viime viikolla Ruotsista saapui yksittäisiä hakijoita ja perheitä. Enimmillään saapujien määrä on kuluneena syksynä ollut Torniossa lähes 500 päivässä.

Suurin osa turvapaikanhakijoista saapuu laivalla Suomeen Saksan Travemündesta sekä pohjoisen itärajan kautta. Nyt turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen noin 50 päivässä. Travemündesta laivalla Helsinkiin saapuu noin 25 turvapaikanhakijaa kuutena päivänä viikossa. Pohjoisella itärajalla hakijoita saapuu kymmenestä kahteen kymmeneen joka päivä.

Suomesta on poistettu marraskuun loppuun mennessä 2 817 poistamispäätöksen saanutta ulkomaalaista. Joka arkipäivä maasta poistetaan poliisin toimin noin 11 kielteisen päätöksen saanutta ulkomaalaista. Joukossa on rikosten perusteella palautuspäätöksen saaneita ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Kaikkia ei palauteta, vaan osa peruu turvapaikkahakemuksensa ja poistuu maasta itse. Poliisihallituksen mukaan tällaisia tapauksia on viime kuukausina ollut runsaasti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat