Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laulava poliisi ihastuttaa Oulun poliisin joulu­tervehdyksessä

Oulun poliisilaitos julkaisi tiistaina hienon joulutervehdyksen.

Kotimaa
 
Heikki Sarviaho
Petrus Schroderus antoi Helsingin Sanomille haastattelun palattuaan poliisiksi vuonna 2012.
Petrus Schroderus antoi Helsingin Sanomille haastattelun palattuaan poliisiksi vuonna 2012. Kuva: Heikki Sarviaho

Oulun poliisilaitos julkaisi tiistaina yhteisöpalvelu Facebookissa joulutervehdyksenä videon, jolla oululainen tenori ja poliisi Petrus Schroderus laulaa Oulun tuomiokirkossa komeasti kappaleen Oi jouluyö.

Kahdessa tunnissa julkaisusta Oulun poliisilaitoksen Facebookissa jakamasta videosta oli tykännyt jo yli 3 000 ihmistä. Yli puolet heistä oli myös jakanut sen eteenpäin.

Rauhallista Joulua - Fridfull Jul - Peaceful Christmas

Posted by Oulun poliisilaitos on  Tuesday, December 22, 2015

Poliisina työskentelevä Schroderus ei ole kuka tahansa laulaja, sillä hän työskenteli Kansallisoopperassa tenorina vuosina 2004-2012, jonka jälkeen palasi takaisin poliisiksi.

Idea videotervehdyksestä ei ole itse asiassa uusi. Myös viime jouluna Oulun poliisilaitos julkaisi videon, jolla Schroderus laulaa Oi jouluyö -kappaleen.

”Sehän oli ehdottomasti meidän tykätyin julkaisu Facebookissa, niin ajateltiin, että kun meillä on tämmöinen aarre täällä, niin käytetään nyt sitä”, kertoo ylikonstaapeli Eeva Törmänen Oulun poliisista.

Kappaleen vaihdosta oli Törmäsen mukaan puhetta, mutta lopulta valinnan teki tenori Schroderus itse.

”Hän ehkä kokee tämän kappaleen eniten omakseen”, Törmänen sanoo.

Joulutervehdys on tänä vuonna visuaaliselta ilmeeltään viimeistellympi kuin viime vuonna. Siitä on Törmäsen mukaan kiittäminen muun muassa suoria verkkolähetyksiä jumalanpalveluksista tekevää Virtuaalikirkkoa, joka vastasi videototeutuksesta.

Sosiaalisessa mediassa jotkut ovat ihastelun ohella kauhistelleet sitä, että Schroderus on kirkossa virkapuvussa ja ase vyökotelossa. Törmäsen mukaan hänen katsottiin olevan virkatehtävässä ja asiasta oli sovittu ennalta tuomiorovasti Matti Pikkaraisen kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat