Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mitä heille kuuluu nyt? Kanarialle muuttanut 99-vuotias Heimo Simula ja kumppanit kertovat

HS kertoi kuluneen syksyn aikana epätavallisia ratkaisuja elämässään tehneistä suomalaisista. Nyt lähes satavuotias Heimo Simula lähettelee sukulaisilleen postikortteja uudesta kotimaastaan.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat kertoi viime isänpäivänä 8. marraskuuta lastensa avulla Helsingistä Espanjaan muuttaneesta Heimo Simulasta.
Helsingin Sanomat kertoi viime isänpäivänä 8. marraskuuta lastensa avulla Helsingistä Espanjaan muuttaneesta Heimo Simulasta.

¡Buenos días! Näin Espanjan Torreviejaan parissa kuukaudessa kotiutunut Heimo Simula, 99, saattaa nykyään tervehtiä piipahtaessaan esimerkiksi kaupassa, kahvilassa tai postissa.

”Hän rakastaa käydä postissa ja lähettelee hirveästi kortteja sukulaisille”, äskettäin isäänsä hoitamasta palannut tytär Riitta Wahlström kertoo.

HS kertoi viime isänpäivänä Helsingin Kalliossa asuneesta Simulasta, joka muutti marraskuun alussa lastensa tuella eläkepäiviksi ulkomaille. Heimo Simula asuu Espanjassa poikansa Seppo Simulan kanssa, mutta myös muut eläkkeellä olevat lapset ovat hoitaneet häntä vuorotellen.

Pyörätuolilla liikkuvalle Heimo Simulalle löydettiin La Matan kylästä esteetön asunto, jossa vettä voi juoda filtterien ansiosta suoraan hanasta. Hän sai vielä alle satavuotiaana myös matkavakuutuksen.

Wahlströmin mukaan Heimo Simula on sanonut tulleensa Espanjaan paranemaan. Lasten mukaan isä onkin ollut paremmassa kunnossa, eikä hänellä ole ollut muistihäiriö- tai sekavuuskohtauksia. Eikä hän ole ikävöinyt Suomeen.

”Olen oikein hyvällä mielellä. Voi sanoa, että muuttaminen oli oikea päätös, ja tämä ratkaisu kannatti tehdä. Sen olisi voinut tehdä jo aiemmin”, Heimo Simula toteaa itse puhelimitse Espanjasta.

Myöskään Seppo Simulan mukaan isä ei ole puhunut kotiinpaluusta. Heimo Simula toivoisi pystyvänsä liikkumaan taas ilman pyörätuolia ja käymään ilman apua ulkona.

”Toivottavasti paranemiselle ei tule keskeytystä vaan se on sitten lopullinen ratkaisu”, Heimo Simula pohtii.

Hän ei ole toistaiseksi käyttänyt Espanjassa terveydenhoitopalveluita. Tarvittaessa seitsemän kilometrin etäisyydeltä löytyy jopa suomalainen sairaanhoitaja.

Espanjassa nuoremmat perheenjäsenet ovat nauttineet meressä uimisesta, ja isä on ruskettunut ulkoillessaan päivittäin leppeässä ilmastossa.

”Käymme nauttimassa auringon runsasta paistoa ja loistoa, tänäänkin olimme hiekkarannalla. Luonto on sellainen, että siihen Pohjolan poika tutustuu mielellään, ja sitä riittää”, Heimo Simula sanoo.

Ruokavaliotaan hän ei ole muuttanut.

”Kaurapuuro, hernekeitto, läskisoosi ja ruisleipä maistuvat isälle ja joskus joku hedelmäkin. Kermaa ja voita on aina pöydässä”, Seppo Simula listaa.

Joulua Heimo ja Seppo Simula aikovat viettää todennäköisesti kahdestaan. Illalla he saattavat käydä paikallisessa vanhustenkeskuksessa, jossa ihmiset istuvat iltaa, tanssivat ja pelaavat korttia.

”Espanjalaiset kokoontuvat vasta illalla, ja vanhatkin lähtevät kotiin vasta puolenyön jälkeen”, Seppo Simula kertoo.

Uudelta vuodelta hän odottaa terveyttä ja kesää.

Tammi–helmikuussa Espanjaan on tulossa vierailulle iso liuta sukulaisia, ja Brasiliassa ja Kanadassa asuvat lapsenlapset saapuvat keväällä.

Ensi vuonna saatetaan etsiä uutta asuintaloa, josta isä pääsisi rullaamaan itse pihalle. Wahlströmin mukaan Heimo Simula aletaan jo tuntea paikallisissa kahviloissa.

”Kyllä hän yhtä kahvilanpitäjää jo pussailee. Seppo yrittää kääntää espanjaksi puheenporinoita.”

Heimo Simulan kotialbumi
Lähes satavuotias Heimo Simula on sopeutunut hyvin Espanjan Torreviejaan, jossa hän asuu nuorimman lapsensa Seppo Simulan kanssa. Uuden vuoden jälkeen he aikovat etsiä kerrostaloasunnon tilalle vuokrataloa, josta ulkoilusta innostunut isä pääsisi omin voimin pihalle.
Lähes satavuotias Heimo Simula on sopeutunut hyvin Espanjan Torreviejaan, jossa hän asuu nuorimman lapsensa Seppo Simulan kanssa. Uuden vuoden jälkeen he aikovat etsiä kerrostaloasunnon tilalle vuokrataloa, josta ulkoilusta innostunut isä pääsisi omin voimin pihalle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat