Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuorma-auton kuljettaja sai sakot ajettuaan tytön päälle suojatiellä – tyttö kuoli

Mies sai 80 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Kotimaa
 

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut sakkoja tapauksessa, jossa koulumatkalla ollut tyttö kuoli suojatiellä elokuun lopussa Tampereen Pyynikillä jäätyään rekan alle.

Ajoneuvoyhdistelmää ajanut mies sai 80 päiväsakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Miehen tuloilla maksettavaa tulee noin 8 700 euroa. Sen päälle tulevat vielä muun muassa vastapuolen oikeudenkäyntikulut, joita kertyi noin 8 000 euroa.

Tapaus aiheutti paljon keskustelua alkusyksystä, koska hieman aiemmin oli sattunut samantapainen onnettomuus Töölössä Helsingissä. Se herätti keskustelua myös siitä, millaisia tilanteita syntyy, kun liikennevalot näyttävät vihreätä niin jalankulkijalle kuin oikealle kääntyvälle liikenteellekin. Töölön tapaus on syyteharkinnassa.

Pyynikin tapauksessa syyttäjä haki ehdollista tuomiota, mutta kuljettaja selvisi sakoilla. Oikeuden mukaan mies menetteli huolimattomasti ja laiminlöi hetkellisesti kevyen liikenteen tarkkailun, mutta huolimattomuuden aste oli vähäinen, eikä teko siten ollut ”kovin moitittava”. Siksi sakkorangaistus oli oikeuden mukaan riittävä.

Se myös kumosi miehen väliaikaisen ajokiellon.

Mies ajoi kuorma-autoa ja siihen kytkettyä perävaunua. Hän kääntyi Pirkankadulta Mariankadulle, kun tyttö törmäsi suojatiellä vetoauton takaosaan, kaatui ja jäi sen pyörien alle. Kuljettaja puhui puhelimeen hands free -laitetta käyttäen. Mies kertoi oikeudessa, että tunsi täräyksen, katsoi peiliin, näki jotain värikästä vetoauton ja perävaunun välissä ja pysäytti auton. Tyttö kuoli myöhemmin vammoihinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat