Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joululiikenne on hiipumassa – menomatkoista selvitty ilman pahoja ruuhkia ja onnettomuuksia

Kolareita sattui keskiviikkona ainakin Kehä 1:llä Espoossa Kalevantiellä ja Helsingissä Kontulan liittymässä sekä Hämeenlinnanväylällä Vantaalla.

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
Joulun pyhät aiheuttavat ruuhkia suurimmilla teillä. Kehä III:sen liikennettä joulukuussa 2008.
Joulun pyhät aiheuttavat ruuhkia suurimmilla teillä. Kehä III:sen liikennettä joulukuussa 2008. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Joulun menoliikenne on hiipumassa, ja siitä selvittiin ilman suuria ruuhkia ja pahoja onnettomuuksia, kertoo liikennepäivystäjä Pertti Törni Liikenneviraston Tieliikennekeskuksesta keskiviikkoillalla puoli kahdeksan aikaan.

”Muihin jouluihin verrattuna on ollut suhteellisen hiljaista. Joululiikenne ajoittui tänä vuonna useammalle päivälle, kun monet jäivät jo viikonloppuna lomille.”

Liikenne alkoi vilkastua aatonaattona kello 11 aikaan, ja ruuhkahuippu ajoittui iltapäivällä kello kahden ja viiden välille. Esimerkiksi Helsingistä Turkuun menevällä ykköstiellä oli Espoon kohdalla liikkeellä 3 000 ajoneuvoa tunnissa. Valtatie 3:lla Helsingistä Hämeenlinnaan päin lähenneltiin samoja lukemia.

Joulun menoliikenne näkyi myös esimerkiksi Tampereen seudulla valtatie kolmella ja kahdellatoista.

”Aika rauhallista on ollut ja keskinopeudet ovat olleet satasen molemmin puolin. Olemmekin olleet vähän huolissaan siitä, että keskinopeudet ovat aika kovia ottaen huomioon sen, että liikennettä on paljon ja ajo-olosuhteet tulevat huonommiksi pohjoista kohti mennessä”, liikennepäivystäjä Petra Latvasalo sanoi iltapäivällä.

Menoliikenteen ei odoteta jatkuvan enää huomenna jouluaattona.

Pääkaupunkiseudun liikenteessä sattui keskiviikkona muutamia kolareita, mutta Latvasalon mukaan ne eivät varsinaisesti liittyneet menoliikenteeseen.

Tieliikenneonnettomuuksia sattui ainakin Kehä 1:llä Espoossa Kalevantiellä ja Helsingissä Kontulan liittymässä sekä Hämeenlinnanväylällä Vantaalla.

Onnettomuuksista ei voi syyttää ainakaan huonoa säätä.

Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että Espoon onnettomuudessa oli kyse auringonsäteistä häikäistymisestä: aurinko aiheutti kuskille huonon näkyvyyden, jonka seurauksena syntyi usean auton peräänajo.

”Jos on tien päällä menossa pohjoiseen, kannattaa ottaa huomioon, että Vaasa-Jyväskylä-Joensuun kohdalla on lumi- ja räntäsaderaja. Ajotyyliä pitää sopeuttaa siihen”, Latvasalo neuvoo.

Tapaninpäivänä alkaa joulun paluuliikenne, kun ihmiset alkavat matkata takaisin kotipaikkakunnilleen. Suosituin paluupäivä on tapanin jälkeinen sunnuntai, jolloin liikenne pysyy vilkkaana iltaan asti.

Paluuliikenteen vilkkain tieosuus on Liikenneviraston mukaan valtatiellä 4 Lahdesta Helsinkiin.

Lue asiantuntijoiden neuvot, kuinka autoilet turvallisesti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat