Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisohjaajalle ehdollista lapsen hyväksikäytöstä

Oikeus piti tekoa törkeänä, sillä ohjaaja kohdisti teon laitoshoidossa olleeseen poikaan. Pojan hoito oli teon takia vaarantunut.

Kotimaa
 

Vaasan hovioikeus piti voimassa lastensuojelulaitoksen naisohjaajalle tuomitun ehdollisen vankeuden 15-vuotiaan pojan hyväksikäytöstä.

27-vuotias nainen sai vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Nainen työskenteli ohjaajana lastensuojelulaitoksessa Länsi-Suomessa. Siellä hänellä oli yli kuukauden ajan suhde 15-vuotiaaseen ohjattavaansa.

Poika kertoi huomanneensa, että nainen oli hänestä kiinnostunut ja oli ajatellut hyötyä tilanteesta. Poika kertoi oikeudelle aloittaneensa pelin, joka oli mennyt liian pitkälle ja jota hän katuu.

Poika oli kertonut naiselle olevansa ihastunut tähän, vaikkei se ollut totta. Asia oli edennyt suuteluun ja sukupuolielinten kosketteluun. Nainen oli myös antanut pojalle suuseksiä.

Palkkioksi poika oli saanut pari lahjaa. Hän oli myös päässyt käymään Facebookissa ja saanut polttaa tupakan.

Nainen puolestaan kertoi kirjanneensa raporttiin, kun poika ensimmäisen kerran sanoi ihastuneensa häneen. Sen jälkeen poika oli naisen mukaan tullut koko ajan ”iholle”. Ensimmäiseen suudelmaan nainen ei kertomansa mukaan ollut suostunut, mutta lopulta kanssakäyminen oli molemminpuolista.

Käräjäoikeus totesi, että seksuaalinen kanssakäyminen oli näennäisesti vapaaehtoista. Osapuolet olivat kuitenkin täysin eri asemassa, eikä pojan menettelylle voida sen takia antaa ratkaisevaa painoarvoa.

Oikeuden mukaan pojan hoito oli vaarantunut. Nainen määrättiin maksamaan pojalle 6 000 euron korvaukset.

Nainen vaati hovioikeutta alentamaan rangaistusta ja korvauksia, sillä teko ei hänen mielestään ollut törkeä. Vaasan hovioikeus kuitenkin piti voimassa sekä rikosnimikkeen, rangaistuksen että korvaukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat