Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joulun menoliikenne sujui rauhallisesti

Kolareita sattui keskiviikkona ainakin Kehä 1:llä Espoossa Kalevantiellä ja Helsingissä Kontulan liittymässä sekä Hämeenlinnanväylällä Vantaalla.

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
Joulun pyhät aiheuttavat ruuhkia suurimmilla teillä. Kehä III:sen liikennettä joulukuussa 2008.
Joulun pyhät aiheuttavat ruuhkia suurimmilla teillä. Kehä III:sen liikennettä joulukuussa 2008. Kuva: Juhani Niiranen / HS

”Muihin jouluihin verrattuna on ollut suhteellisen hiljaista. Joululiikenne ajoittui tänä vuonna useammalle päivälle, kun monet jäivät jo viikonloppuna lomille”, kertoi liikennepäivystäjä Pertti Törni Liikenneviraston Tieliikennekeskuksesta keskiviikkoiltana puoli kahdeksan aikaan.

Liikenne alkoi vilkastua aatonaattona kello 11 aikaan, ja ruuhkahuippu ajoittui iltapäivällä kello kahden ja viiden välille. Esimerkiksi Helsingistä Turkuun menevällä ykköstiellä oli Espoon kohdalla liikkeellä 3 000 ajoneuvoa tunnissa. Valtatie 3:lla Helsingistä Hämeenlinnaan päin lähenneltiin samoja lukemia.

Joulun menoliikenne näkyi myös esimerkiksi Tampereen seudulla valtatie kolmella ja kahdellatoista.

”Aika rauhallista on ollut ja keskinopeudet ovat olleet satasen molemmin puolin. Olemme olleet vähän huolissaan siitä, että keskinopeudet ovat aika kovia ottaen huomioon sen, että liikennettä on paljon ja ajo-olosuhteet huononevat pohjoista kohti mennessä”, sanoi liikennepäivystäjä Petra Latvasalo keskiviikkona iltapäivällä.

Menoliikenteen ei odoteta jatkuvan enää jouluaattona.

Pääkaupunkiseudun liikenteessä sattui keskiviikkona muutamia kolareita, mutta Latvasalon mukaan ne eivät varsinaisesti liittyneet menoliikenteeseen.

Tapaninpäivänä alkaa joulun paluuliikenne. Suosituin paluupäivä on tapanin jälkeinen sunnuntai. Paluuliikenteen vilkkain tieosuus on Liikenneviraston mukaan valtatiellä 4 Lahdesta Helsinkiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat