Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alko hävisi tavaramerkkiriidan: Viron Super Alko saa jatkaa

Virolaisyhtiö aikoo jatkaa toimintaansa entiseen tapaan.

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Virolaisyhtiö on myynyt alkoholia Super Alko -liikkeessä Tallinnan satamassa, ja se toimii myös internetin kautta.
Virolaisyhtiö on myynyt alkoholia Super Alko -liikkeessä Tallinnan satamassa, ja se toimii myös internetin kautta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen viinamonopoli Alko hävisi keskiviikkona riidan Super Alko -tavaramerkistä virolaisyhtiötä vastaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Oikeus hylkäsi Alkon vaatimuksen kieltää virolaisyhtiöltä Super Alko -nimen käyttämisen alkoholin myynnissä ja markkinoinnissa.

Virolaisyhtiö on myynyt alkoholia Super Alko -liikkeessä Tallinnan satamassa, ja se toimii myös internetin kautta. Alkon mielestä tallinnalainen Super Alko suuntaa myyntinsä nimenomaan suomalaisille eikä esimerkiksi virolaisille tai ruotsalaisille kuluttajille.

Käräjäoikeus totesi tuomiossa, että Alko on menettänyt passiivisuutensa vuoksi tavaramerkkilakiin perustuvan oikeutensa kieltää tavaramerkin käyttö. Alko oli tiennyt vuosien ajan Super Alko -nimen käytöstä puuttumatta siihen.

Virolaisyhtiö aikoo jatkaa käräjäoikeuden tuomion jälkeen toimintaansa entiseen tapaan.

”Suomalaiset matkailijat ovat Super Alkon tärkein ulkomainen asiakasryhmä, ja he arvostavat palvelua äidinkielellään niin myymälässämme kuin verkkosivuillamme. Toimintamme jatkuu ennallaan ja nyt sille on Suomesta oikeudenkin tuki”, totesi hallintoneuvoston jäsen Riho Maurer Super Alkon omistavan Aldar Eesti -yhtiön tiedotteessa.

Käräjäoikeus määräsi Alkon maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikuluja yli 125 000 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat