Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläisten Suomen-matkailu hiipuu edelleen

Venäläisten lomakausi alkaa. Asiantuntijan mukaan matkailijaryntäystä on turha odottaa.

Kotimaa
 
Johannes Wiehn
Pietarilaiset Natalija ja Svetlana Hlebushkina olivat vaateostoksilla maaliskuussa 2014 Moda-liikkeessä Kauppakeskus Galleriassa Lappeenrannassa.
Pietarilaiset Natalija ja Svetlana Hlebushkina olivat vaateostoksilla maaliskuussa 2014 Moda-liikkeessä Kauppakeskus Galleriassa Lappeenrannassa. Kuva: Johannes Wiehn

Venäläisten Suomen-matkailu näyttää edelleen hiipuvan, kun vuoden vilkkain matkailusesonki on alkamassa. Tätä mieltä on Tutkimus- ja analysointikeskus TAK:n toimitusjohtaja Pasi Nurkka.

Hänen mukaansa sekä Suomeen tulevien venäläismatkailijoiden määrä että matkailijoiden keskimäärin maahan jättämä rahamäärä laskevat vuodenvaihteen 2014–15 lukemista.

Arvio on tyly, sillä viime vuodenvaihteessa venäläisten Suomen-matkailu romahti.

TAK:n mukaan viime vuodenvaihteessa Kaakkois-Suomen raja-asemien kautta saapui Suomeen kahdessa viikossa 157 000 venäläistä matkailijaa, kun vuotta aiemmin vastaava määrä oli 275 000.

Yhden matkailijan keskimäärin Suomeen jättämä rahamäärä laski samalla aikavälillä 500 eurosta 186 euroon.

Kaakon raja-asemien kautta tehdään yli 90 prosenttia Suomen ja Venäjän välisen maarajan ylityksistä.

Nurkan mukaan matkailijoiden määrän ja kulutusinnon vähentyminen johtuu ruplan kurssin heikkenemisestä.

Euroopan keskuspankin mukaan yksi euro maksoi tammikuussa 2014 noin 45 ruplaa. Vuosi sitten euron hinta oli noin 70 ruplaa, ja nyt jouluna jo 77 ruplaa.

”Ruplan kurssin vahvistuminen keväällä lisäsi venäläisten matkustamista Suomeen, ja myös rahankäyttö matkustajaa kohden kasvoi. Kesän kynnyksellä ruplan arvo alkoi jälleen heiketä, mikä vähensi matkustamista”, Nurkka sanoo.

Hän arvioi, etteivät matkailijamäärät käänny nousuun ilman ruplan vahvistumista.

”Jos öljyn hinta alkaa jossain vaiheessa nousta, kääntyy ruplan kurssikin nousuun. Alkava vuosi tuskin on kuluvaa vuotta parempi. Muiden asioiden kuin ruplan kurssin vaikutus venäläisten matkailijoiden määrään ja kuluttamiseen on nimellinen. Oikeastaan vaikutusta ei ole.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat