Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isä sai ehdollista vankeutta pikkupoikansa toistuvasta tukistamisesta

Isä tukisti runsaan vuoden aikana 4-vuotiasta poikaa kymmeniä kertoja. Lopulta myös pikkuveli sai tukistuksia. Oikeuden mukaan sakko ei riitä sovittamaan tekoja.

Kotimaa
 

Pikkupoikaansa kymmeniä kertoja tukistanut isä on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelyistä. Isä tuomittiin myös toisen poikansa tukistamisesta sekä lasten äitiin kohdistetusta väkivallasta.

Rangaistusta mitatessaan oikeus otti lähtökohdaksi poikaan kohdistuneet kymmenet tukistamiset. Poika oli tekojen aikaan 4–5-vuotias. Oikeuden mukaan yli vuoden ajan jatkuneet tukistamiset eivät ole sakoilla sovitettavissa, vaan pelkästään niistä pitää tulla vankeutta noin neljä kuukautta.

Mies oli vaimon mukaan ollut tuohon aikaan usein pahalla tuulella ja paiskonut tavaroita, ovia ja seiniä. Vaimon tehtävänä oli pitää lapset hiljaa.

Tukistamiset olivat aluksi kohdistuneet vanhempaan poikaan, mutta lopulta isä oli ainakin kolme kertaa tukistanut tukistanut myös perheen pienempää, 2-vuotiasta poikaa. Äiti kuvaili, että tukistamisesta tuli isän kasvatusmetodi.

Isä löi myös vanhempaa poikaa esimerkiksi säkkituolilla ja paidalla. Paidalla lyöminen tapahtui, kun poika oli halunnut isänsä syliin, jolloin isän kuuma glögi oli kaatunut hänen syliinsä.

Lapset reagoivat isän kuritukseen itkemällä, mutta joskus heiltä oli tullut oksennus tai pissat housuun.

Mies oli myös pahoinpidellyt vaimoaan, kun tämä odotti perheen kolmatta lasta. Miehen mukaan parille oli tullut riitaa lapsen polkupyörän ostamisesta, jolloin mies oli tarttunut naista tukasta kiinni ja painanut tämän lattiaan. Oikeuden mukaan teko ei ollut vähäinen, joten mies syyllistyi pahoinpitelyyn.

Toisen kerran mies otti vaimoansa kaulasta kiinni, kun hän ei töistä tullessaan saanut mitään huomiota tervehdykseensä. Vaimon kädessä ollut lautanen putosi ja meni rikki.

Mies itse kertoi miettineensä esikoisen synnyttyä, ettei hän hyväksynyt väkivaltaa. Siitä huolimatta oli käynyt näin.

Oikeuden mukaan perheen vaikea tilanne erityisesti isän ja lasten välisessä suhteessa tuli oikeudenkäynnin aikana selväksi.

Ehdollisen vankeuden lisäksi isä joutuu maksamaan lapsilleen korvausta. Vanhemmalle pojalle hän joutuu maksamaan 2 300 euroa kivusta ja särystä, nuoremmalle 600 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat