Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus tuomitsi miehen lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista – sakot muuttuivat viiden vuoden vankeudeksi

Käräjäoikeus oli vapauttanut miehen seksuaalirikossyytteistä, mutta hovioikeus tuomitsi hänet niistä.

Kotimaa
 

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut 60-vuotiaan miehen muun muassa neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä raiskauksesta viideksi vuodeksi vankeuteen.

Käräjillä hän oli selvinnyt sakkorangaistuksella.

Mies oli syytteessä neljän törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja yhden raiskauksen lisäksi kahdesta pahoinpitelystä.

Syytteitä käsiteltiin ensimmäisen kerran Kemi-Tornion käräjäoikeudessa. Se tuomitsi viime kesäkuussa miehen ainoastaan kahdesta pahoinpitelystä ja vapautti hänet hyväksikäyttö- ja raiskaussyytteistä. Mies sai rangaistukseksi käräjillä 40 päiväsakkoa.

Rovaniemen hovioikeus päätyi tyystin erilaiseen ratkaisuun kuin käräjäoikeus ja tuomitsi miehen myös syytteiden mukaisista seksuaalirikoksista. Tuomion mukaan hän syyllistyi neljään törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 2006–2013 ja raiskaukseen vuonna 2013.

Hovioikeus määräsi miehen maksamaan seksuaalirikosten uhrille korvauksia 15 000 euroa muun muassa kärsimyksestä.

Viiden vuoden mittaisesta vankeusrangaistuksesta vähennetään runsaan kahden kuukauden vapaudenmenetysaika, jonka mies oli vangittuna viime kevättalvena. Oikeus määräsi miehen nyt tavattaessa vangittavaksi.

Oikeudenkäynti käytiin yleisöltä suljetuin ovin sekä käräjäoikeudessa että hovioikeudessa. Oikeudenkäyntiaineisto on julistettu tuomiolauselmaa lukuun ottamatta salaiseksi 50 vuodeksi.

Helsingin Sanomat ei kerro tuomitun nimeä rikosten uhrin henkilöyden suojelemiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat