Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turpaanvedolla ja suohon potkimisella uhkaillut asianajaja sai huomautuksen

Asianajaja kehotti istunnossa toista asianajajaa pitämään turpansa kiinni ja uhosi vetävänsä kollegaa turpaan. Asianajajaliiton valvontalautakunnan mukaan asianajaja ei osoittanut kunnioitusta tuomioistuimelle.

Kotimaa
 

Railakasta kieltä käräjäoikeuden istunnossa käyttänyt asianajaja on saanut huomautuksen Asianajajaliiton valvontalautakunnalta. Pohjois-Suomessa toimiva asianajaja oli muun muassa tokaissut talousrikosjutun todistajankuulustelun yhteydessä toiselle asianajajalle, että ”pidäpä nyt turpas kiinni”. Tämän jälkeen hän uhosi tulevansa ”vetään sua turpaan, jos et sie lopeta”.

Toisessa istunnossa asianajaja sanoi vastapuolen asianajajalle, että ”paskaa” ja ”sinutkin saisi suohon polkea”.

Asianajaja oli myös lähtenyt istunnosta kesken käsittelyn ilman puheenjohtajan lupaa.

Asianajaja selitti hermostuneensa siitä, että toinen asianajaja oli keskeyttänyt hänet. Hän oli myös kokenut tämän esittämät väitteet loukkaaviksi. Uhkauksensa asianajaja selitti huumoriksi.

Valvontalautakunnan mielestä nämä seikat eivät kuitenkaan oikeuttaneet käytöstä. Väkivallalla uhkaamista ei voida pitää hyväksyttävänä, vaikka se tapahtuisi huumorin varjolla, lautakunta totesi.

Istunnosta poistumistaan asianajaja selitti sillä, että hän oli mennyt eteiseen jäähdyttelemään. Hän sanoi ymmärtäneensä, että myös puheenjohtajan mielestä hänen poistumisensa oli ”enemmän kuin tarpeen”.

Valvontalautakunta totesi, että asianajajan on kaikessa toiminnassaan osoitettava tuomioistuimelle arvonantoa. Tähän kuuluu asianmukainen käyttäytyminen.

Lautakunnan mielestä istunnosta poistuminen ilman puheenjohtajan lupaa ja moitittavat ilmaisut olivat hyvän asianajajatavan vastaisia. Tämän takia asianajaja sai huomautuksen.

Toiselle, Etelä-Suomessa toimivalle asianajajalle puolestaan annettiin varoitus siitä, että hän oli esiintynyt humalassa käräjäoikeuden istunnossa. Asianajaja myönsi naukkailleensa ennen istuntoa toimistollaan punaviiniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat