Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SPR ilmoitti Laura Huhtasaaren kommentoimasta vihaviestistä poliisille

Kotimaa
 
Markus Jokela
Kalle Löövi
Kalle Löövi Kuva: Markus Jokela

Suomen Punainen Risti on toimittanut kehonrakentaja Ano Turtiaisen rasistista väkivaltaa ylistäneen Facebook-päivityksen poliisille, kertoo Savon Sanomat. Poliisi arvioi mahdollisen uhkan ja sen, täyttyykö viestissä rikoksen tunnusmerkit.

”Aina silloin, kun tulee uhkailuksi tarkoitettuja viestejä, panemme ne poliisille tiedoksi”, SPR:n kansainvälisen avustustyön johtaja Kalle Löövi sanoo HS:lle.

HS uutisoi aiemmin maanantaina Turtiaisen kirjoituksesta ja siitä, että perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoi tykänneensä Facebookissa sunnuntaiyönä julkaistusta päivityksestä. HS:n uutinen aiheesta löytyy täältä. Huhtasaari poisti myöhemmin tykkäyksen ja sanoutui irti väkivallasta päivityksen kommenttikentässä.

Uhkaavia viestejä tulee SPR:ään harvoin. ”Niitä on tullut vain muutamia”, Löövi kertoo.

Löövi ennakoi kuitenkin nyt julkisuuteen nousseen viestin innostavan myös muita. ”Viestejä voi tulla nyt pyhinä pikkuisen enemmän.”

SPR ylläpitää useita vastaanottokeskuksia eri puolilla Suomea. Löövin mukaan jouluaika on sujunut vastaanottokeskuksissa rauhallisesti.

”Joulun aika on mennyt paljon paremmin kuin odotimme, vaikka ihmisillä ei vastaanottokeskuksissa ole ollut oikeastaan mitään tekemistä, sillä jouluhan niissä ei ole juuri vietetty. Ongelmia ei ole kuitenkaan tullut.”

Ano Turtiaisen (Facebook-profiilissaan Samuel Turtiainen) päivitys Facebookissa:

Hyvät kansalaiset, te jotka olette ottaneet isojakin henkilökohtaisia riskejä toimiessanne eliminointitehtävissä...

Julkaissut Samuel Turtiainen 27. joulukuuta 2015
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat