Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen kannatus on vahva, Stubbin asema horjuu

Kotimaa
 

Eduskuntavaaleista 2011 kokoomuksen kannatus on ollut pienoisessa laskussa, mutta heilahdellut vain vähän. Joulun alla julkaistun HS-gallupin mukaan kokoomuksen eduskuntavaalikannatus on nyt sama kuin viime kevään vaaleissa.

Hallituksen raju ohjelma Suomen talouden kääntämiseksi nousuun lisää eduskunnan tietopalvelun mukaan köyhyyttä ja eriarvoisuutta. Kokoomuksen arvomaailma nojaa sivistykseen, mutta silti se on hallituspuolueena hyväksynyt valtavat säästöt koulutukseen.

Ay-liike on lokeroinut kokoomuksen Elinkeinoelämän keskusliiton piiritoimistoksi, koska hallituksen toimenpiteet työelämän pelisäännöiksi ja työehtosopimusten heikennyksiksi ovat kuin suoraan EK:n toivelistalta.

Nämä päätökset antavat aseita oppositiolle, mutta kokoomuspuolueen kannatukseen ne eivät juuri ole vaikuttaneet.

Puheenjohtaja Alexander Stubbin uskottavuutta horjutettiin hallintorekisteriä koskevan jupakan aikana. Syksy ei muutenkaan ole ollut hallituspuolueita mairitteleva. Riita sote-alueiden määrästä oli vähällä kaataa hallituksen.

Stubb hävisi keskustalle taistelun sote-alueiden määrästä, mutta voitti väännön sote-palvelujen valinnanvapaudesta.

Kesäkuun puoluekokouksessa Stubb mielii jatkokaudelle. Haastajiksi saattavat ilmoittautua sisäministeri Petteri Orpo ja ex-elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, joka kertoi MTV3:n uutisille kiinnostuksestaan palata Euroopan investointipankista kotimaan politiikkaan.

Stubb esiintyy optimistina ja kannustavana. Hän vieroksuu kyynisyyttä ja muutosvastaisuutta. Talouskriisissä kokoomus korostaa vastuuta ja siihen vedoten Stubb on onnistunut pitämään joukkonsa koossa.

Vuoden 2014 puoluekokouksen jälkeen vanhempi kokoomusväki vierasti Stubbin temppuja. Tilanne rauhoittui, mutta hänen asiaosaamistaan on arvosteltu. Paluu maakuntahallintoon on suututtanut osan kokoomuslaisista.

Ensi kesänä nähdään, palaavatko 2014 puoluekokouksen rintamalinjat. Stubbin vastaehdokkaita olivat silloin Paula Risikko ja Jan Vapaavuori.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat