Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asemies tunkeutui hotellihuoneeseen ja ryösti suomalaisseurueen Amsterdamissa

Yllättyneen ja hämmentyneen uhrin mukaan tilanne tuntui epätodelliselta, varsinkin kun hän oli mieltänyt Amsterdamin turvalliseksi kaupungiksi.

Kotimaa
 
Otto Lilja
Ina Haapsaari (vas.), Alex Aalto ja Eero Böök tekivät lähtöä hotellilta ryöstön jälkeisenä aamuna. Ryöstäjä tunkeutui hotellihuoneeseen kuvan keskellä näkyvästä ruskeasta ovesta.
Ina Haapsaari (vas.), Alex Aalto ja Eero Böök tekivät lähtöä hotellilta ryöstön jälkeisenä aamuna. Ryöstäjä tunkeutui hotellihuoneeseen kuvan keskellä näkyvästä ruskeasta ovesta. Kuva: Otto Lilja

Aseistautunut ryöstäjä tunkeutui amsterdamilaisessa hotellissa neljän hengen suomalaisseurueen huoneeseen maanantai-iltana. Kukaan ei loukkaantunut, mutta ryöstäjä vei huomattavan määrän suomalaisten omaisuutta.

Ryöstön uhriksi joutunut matkablogia pitävä, Lontoossa asuva Otto Lilja kertoo, että hän oli viettämässä iltaa amsterdamilaisessa hotellihuoneessa puolisonsa ja kahden ystävänsä kanssa. Hotelli sijaitsi kaupungin keskustassa, kanaalin varressa hiljaisella kadulla. Huoneeseen oli oma sisäänkäynti katutasosta.

Kesken rentouttavan illan seurue havahtui siihen, että joku kokeili ovenkahvaa, paiskasi oven auki ja syöksyi huoneeseen ase kädessä karjuen: tämä on ryöstö. Ryöstäjä osoitti suomalaisia aseella ja uhkasi ampua heidät kaikki, elleivät he toimi käskyjen mukaan.

Seurue ei pitänyt ovea lukossa, koska alue vaikutti turvalliselta ja vähän väliä joku kävi ulkona tupakalla.

”Antakaa minulle kaikki arvotavaranne”, ryöstäjä komensi.

Yllättyneen ja hämmentyneen Liljan mukaan tilanne tuntui epätodelliselta, varsinkin kun hän oli mieltänyt Amsterdamin turvalliseksi kaupungiksi. ”En tiennyt, että olenko keskellä elokuvan kuvauksia vai mitä ihmettä täällä tapahtuu. Tapahtumasarja oli jotain niin epätodellista, että sitä ei vaan pysty järjellä käsittelemään”, Lilja kirjoittaa blogissaan.

Hän kertoo vain hokeneensa itseelleen: rauhoitu, rauhoitu. Liljan kuvauksen mukaan seurueen jäsenet joutuivat šokkiin. He eivät kuitenkaan hermostuneet liikaa ja pystyivät toimimaan kutakuinkin järkevästi.

Ryöstäjä vaati suomalaisia luovuttamaan muun muassa korunsa, rahansa ja kännykkänsä.

Lilja arvioi, että ryöstäjän hyökkäys kesti kolmisen minuuttia.

Kun arvotavarat oli luovutettu ryöstäjälle, tämä vaati vielä lisää ja kävi yhä agressiivisemmaksi.

Lopulta tunkeutuja poistui ase kourassa yön pimeyteen.

Seurue menetti muun muassa kännyköitä, lompakkonsa, käteistä rahaa ja koruja. Yksi kännykkä kuitenkin jäi. Sillä soitettiin paikalle poliisi.

Väliaikainen asiainhoitaja Sari Uusi-Rauva Suomen suurlähetystöstä Haagista kertoo, ettei suurlähetystössä ole tietoa mistään laajemmasta ryöstöilmiöstä Amsterdamissa. Hollanti on pääasiallisesti turvallinen matkustusmaa, mikä pätee myös Amsterdamiin. Uusi-Rauva sanoo, että esimerkiksi Amsterdamin keskustassa on usein taskuvarkauksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat