Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Illassa päivän kiinnostavimmat uutiset: Työikäisten kuolleisuus vähentynyt 25 prosenttia – Espoo ja Vantaa pilkkoisivat Uudenmaan

Sekä Espoon että Vantaan kärkipoliitikot kannattavat Uudellemaalle kahta itsehallintoaluetta yhden sijaan.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Helsingin seudun kolmen suurimman kaupungin kaupunginhallituksien kokoomuslaiset johtajat kannattavat Uudenmaan itsehallintoalueen pilkkomista kahteen osaan. Kuvassa Vantaan Tapani Mäkinen (vas.), Markus Torkki ja Tatu Rauhamäki.
Helsingin seudun kolmen suurimman kaupungin kaupunginhallituksien kokoomuslaiset johtajat kannattavat Uudenmaan itsehallintoalueen pilkkomista kahteen osaan. Kuvassa Vantaan Tapani Mäkinen (vas.), Markus Torkki ja Tatu Rauhamäki.

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

 HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok) esitti HS:n haastattelussa keskiviikkona, että Uudellemaalle perustettaisiin kaksi itsehallintoaluetta yhden sijaan.

Samaa mieltä ovat Vantaan kaupunginhallitusta johtava Tapani Mäkinen (kok) ja Espoon kaupunginhallitusta vetävä Markus Torkki (kok).

HS Ilta kertoo myös hyviä uutisia Suomesta: työikäisten, eli 18–64-vuotiaiden kokonaiskuolleisuus on pienentynyt kymmenessä vuodessa 25 prosenttia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Veikko Salomaa pitää tuloksia jatkona hyvälle kehitykselle, joka Suomessa alkoi jo 1970-luvulla.

Lisäksi HS Ilta kertoo muun muassa poliisin valmistautumisesta Senaatintorin huomiseen uudenvuodenjuhlaan sekä Venäjän avaruusohjelman ongelmista.

HS Illassa voit perinteiseen tapaan tutustua myös päivän mielenkiintoisimpiin kuviin sekä kokeilla taitojasi sudokussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat