Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mauno ja Tellervo Koiviston ensitanssien työväentalo paloi maan tasalle Turussa

Kotimaa
 

Turun Pansiossa sijaitseva vanha työväentalo syttyi palamaan keskiviikkoiltana ja paloi maan tasalle. Valmetinkadulle lähetettiin yli 20 sammutusyksikköä.

Ainakaan toistaiseksi henkilövahingoista ei ole tietoa. Noin 2 000 neliömetrin rakennuksessa ei ole tällä hetkellä vuokraajia. Talon seinustalla oli myös asunto- ja pakettiauto, mutta niistäkään ei ole löydetty uhreja.

”Toistaiseksi emme ole löytäneet ketään. Jos sisällä on kuitenkin ollut laittomia asukkaita, niin heidän toivonsa on heitetty”, kertoi päivystävä palopäällikkö Petri Nenonen.

Viranomaiset kehottivat välttämään alueella liikkumista, sillä palosta nousi vielä iltayhdeksän aikaan runsaasti savua ja kipinäsuihkuja. Pelastuslaitos yritti varmistaa, etteivät läheiset rakennukset syty tuleen.

Iltayhdeksän aikoihin rakennuksesta oli enää vähän jäljellä. Loppusammutus menee torstain puolelle, jonka jälkeen viranomaisten pääsevät tutkimaan palon syttymissyytä.

Rakennuksessa oli varastoituna muun muassa paljon vaatteita sekä huonekaluja. Talossa on toiminut aiemmin kirpputori.

Kaksikerroksisesta rakennuksesta on lähimpään omakotitaloon matkaa Nenosen mukaan alle 40 metriä. Rakennus sijaitsee omakotitaloalueella.

Omakotitalojen asukkaita ei evakuoitu, koska paikalla olleet sammutusyksiköt estivät palon leviämisen.

Pansiolana tunnettu työväentalo rakennettiin 1950 ja siitä muodostui nopeasti suosittu tanssipaikka. Paikalla oli historiallista arvoa siksikin, että ainakin Turun kaupungin verkkosivun mukaan Mauno Koivisto vei ensitapaamisellaan nykyisen vaimonsa Tellervon Pansiolan tansseihin joulukuussa 1950.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat