Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kouvolan Rekolan vastaanottokeskus jatkuvan häirinnän kohteena – kahteen asuntoon yritettiin heittää ilotulitteita

Tilanne kiristyi epäillyn raiskauksen yrityksen jälkeen. Epäillyn henkilöllisyys ei ole tiedossa.

Kotimaa
 

Kouvolan Kuusankoskella sijaitsevan Rekolan vastaanottokeskuksen kahteen asuntoon yritettiin heittää keskiviikkoiltana ilotulitteita. Asiaa tutkitaan tuhotyön yrityksenä.

Poliisin mukaan ilotulitteet olivat patamallisia. Yksi pata heitettiin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan asunnon parvekkeen ovesta sisälle ja ilotulite sytytti asunnossa olleen maton palamaan. Paikalla olleet asukkaat saivat palon sammutettua omin toimin.

Toinen pata heitettiin toisen asunnon parvekkeelle. Kukaan ei loukkaantunut.

Rekolan vastaanottokeskuksen vastaava ohjaaja Mika Väyrynen kertoo, että osa asukkaista oli iskun jälkeen peloissaan, osa vihaisia ja osa suhtautui neutraalisti.

Väyrysen mukaan keskus on joutunut viime aikoina jatkuvasti häirinnän kohteeksi. Myös Kouvolan Sanomat kirjoitti asiasta aiemmin.

Tilanne on pahentunut sen jälkeen, kun Kouvolassa tuli ennen joulua ilmi epäilty raiskauksen yritys, jonka tekijä oli uhrin mukaan ulkomaalainen mies. Poliisi on saanut tapaukseen liittyen vihjeitä, mutta epäiltyä ei ole tavoitettu.

Väyrysen mukaan epäilty raiskauksen yritys ei tapahtunut keskuksen lähellä, eivätkä turvapaikanhakijat ole ainoita Kouvolassa asuvia ulkomaalaistaustaisia ihmisiä. Silti rikosepäily on johtanut tilanteen kiristymiseen.

Jo aiemmin keskuksen seiniin oli piirrelty hakaristejä ja ohiajavista autoista oli tööttäilty ja näytetty keskisormea. Epäillyn raiskauksen yrityksen jälkeen keskuksen pihalle oli tullut joukko vihaisia suomalaismiehiä. Väyrysen mukaan osa oli varustautunut pesäpallomailoin.

Poliisi oli ehtinyt tilanteeseen väliin, mutta turvapaikanhakijoita on sen jälkeen neuvottu, että ulkona ei kannata liikkua yksin.

Väyrysen mukaan näyttää siltä, että keskusta häiriköi pieni joukko ihmisiä. Hän kuitenkin huomauttaa, että yksikin ihminen voi saada paljon vahinkoa aikaan ja että ilotuliteiskun kaltainen teko voi olla erityisen rankka kokemus pienille lapsille.

”Lähinnä se huolestuttaa, kun siellä on pieniä lapsiakin. Traumatisoituneille lapsille, jotka ovat tulleet sota-alueilta, tällainen voi olla kova isku”, Väyrynen sanoo.

Vastaanottokeskuksen vartiointia on lisätty ilotuliteiskun jälkeen ja myös poliisi on lisännyt partiointia alueella.

Rikosylikomisario Juha Junkkari Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että poliisi on saanut yhteydenottoja myös paikallisilta asukkailta vastaanottokeskukseen liittyen.

Junkkari kertoo, että jossain alueen kaupoissa naiset ovat kokeneet yksin asioidessaan, että heitä on seurattu tai he ovat kokeneet häiritseväksi sen, että heitä on valokuvattu.

Junkkarin mukaan tilanteen kiristyminen näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Hänen mukaansa Kaakkois-Suomen poliisin alueella suurin osa vastaanottokeskuksiin liittyvistä hälytystehtävistä liittyy kuitenkin keskusten asukkaiden välisiin nujakoihin.

Suomen Punaisen Ristin ylläpitämä Rekolan vastaanottokeskus sijaitsee Kuusankosken länsipuolella entisessä kaupungin vuokratalossa. Keskuksessa on noin 160 asukasta, joista osa on lapsiperheitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat