Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri Sipilä kiittää suomalaisia pakolaiskriisin hoidosta – moittii työmarkkinoiden jäykkyyttä

Kotimaa
 
Pääministeri Juha Sipilän hurja vuosi
Pääministeri Juha Sipilän hurja vuosi
Pakolaiskriisi, työehtoja heikentävä poikkeuksellinen lainsäädäntö, hallituskriisi, ja niin edelleen. Pääministeri Juha Sipilän (kesk) kausi on ollut vauhdikas. HS kokosi tärkeimmät hetket videolle.

Suomi on selvinnyt koko Euroopan yllättäneestä pakolaiskriisistä kohtuullisen hyvin, vaikka syksyyn on mahtunut ikäviäkin tapahtumia, kehuu pääministeri Juha Sipilä (kesk) kansalaisille suunnatussa uudenvuoden tervehdyksessään.

Pääministeri kohdistaa suorat kiitokset kriisin hoitoon osallistuneille viranomaisille ja vapaaehtoisille työntekijöille.

”Olemme koko ajan tehostaneet toimintaamme, ottaneet oppia parhaista käytännöistä ja kaikki ovat toimineet kovan paineen alla kiitettävästi”, Sipilä kehuu.

Suomalaisten uudistumiskyky ei sen sijaan saa kiitosta Sipilältä. Vuosiin ei ole kyetty tekemään tarvittavia päätöksiä ja uudistuksia, työmarkkinat ovat jäykät, eivätkä ne ole kyenneet lunastamaan euroon liityttäessä annettua vakuutusta sopeutumiskyvystä.

”Työttömien määrän kasvu on ollut ainoa keinoa sopeutua. Näin ei voi jatkua. EU:n määrittelemät alijäämäkriteerit ovat paukkuneet ja velkaantumisvauhtimme on ollut nopeaa”, Sipilä kirjoittaa.

Hän toistaa aiemmat, esimerkiksi Talouselämässä kritiikkiä saaneet laskelmansa, että valtio on velkaantunut melkein miljoona euroa tunnissa seitsemän vuotta peräkkäin, yöt ja päivät, pyhät ja arjet. Luku on Sipilän mukaan saatu summaamalla eduskunnan hyväksymien talousarvioiden alijäämät vuosina 2009–2014. Vuodelta 2015 on käytetty valtiovarainministeriön ennustetta.

Sipilä kertaa hallituksen työmaan. Urakkana on kymmenen miljardin euron kestävyysvaje, jonka kuromiseksi tarvittavat päätökset tehdään tämän hallituskauden aikana. ”Ne ikävätkin hommat täytyy jonkun joskus tehdä.”

Suunnitelman mukaan säästöpäätösten avulla julkinen talous vahvistuu noin neljällä miljardilla eurolla vuoden 2019 tasolla. Rakenteelliset uudistukset kuten sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sekä kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsinta auttaa julkista taloutta myös noin neljällä miljardilla eurolla. Kuntien tehtävien karsinnasta on tarkoitus päättää alkuvuodesta.

Viimeiset kaksi miljardia euroa kestävyysvajeesta hallitus tavoittelee Sipilän mukaan kattavansa kilpailukykyä ja muilla työllisyyttä edistävillä toimilla. Mikäli tähän ei päästä, niin keväällä 2017 hallitus joutuu tekemään lisäsäästöjä ja veronkorotuksia.

Suurten teollisten investointien lisäksi tarvitaan pääministerin mukaan yrittäjyyden henkeä, joka jalostaa osaamisen taloudelliseksi menestykseksi.

”Elämme monella tapaa murrosaikaa, joka tarjoaa paljon myös taloudellisen menestymisen mahdollisuuksia. Pariisin ilmastosopimus on tästä hyvä esimerkki”, Sipilä kannustaa kansalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat