Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi pidätti kuusi irakilaista Kirkkonummella – epäillään julkisesta kehottamisesta rikokseen

Epäillyt ovat poliisin mukaan tulleet Suomeen tänä syksynä.

Kotimaa
 
Kalle Koponen / HS
Keskusrikospoliisi kävi torstaina aamupäivällä pidättämässä kuusi ihmistä Aavarannan johtamistaidon opistossa toimivasta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta Kirkkonummella.
Keskusrikospoliisi kävi torstaina aamupäivällä pidättämässä kuusi ihmistä Aavarannan johtamistaidon opistossa toimivasta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta Kirkkonummella. Kuva: Kalle Koponen / HS

Poliisi on ottanut kiinni ja pidättänyt Kirkkonummella kuusi irakilaista miestä. Keskusrikospoliisin mukaan pidätykset tehtiin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.

Miehiä epäillään julkisesta kehottamisesta rikokseen. Keskusrikospoliisin mukaan epäilyt eivät liity terrorismirikoksiin. Epäillyt ovat tulleet Suomeen tänä syksynä.

”Epäillyt julkiset kehottamiset ovat tapahtuneet niin sanotusti siinä omassa yhteisössä, jossa he elävät”, kertoo tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren keskusrikospoliisista.

Elfgrenin mukaan miehet haluttiin ottaa kiinni yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi ennen kuin mitään pääsee tapahtumaan. ”Haluamme selvittää tarkemmin, mitä on tapahtunut ja mitä tarkalleen on sanottu.”

Elfgren ei halua vielä kertoa tarkemmin, millaisiin rikoksiin miesten epäillään muita yllyttäneen, koska kaikkia epäiltyjä ja todistajia ei ole vielä ehditty kuulustella. Kuulustelut saatiin kuitenkin alkuun torstaina.

Kiinniotto-operaatio tehtiin torstaiaamuna Aavarannan vastaanottokeskuksessa ja siihen osallistui useita poliisipartioita. Poliisin mukaan kiinniotot sujuivat rauhallisesti, eikä sivullisille aiheutunut vaaraa.

Poliisi pääsi tapauksen jäljille oman tiedonhankinnan kautta.

Elfgrenin mukaan tutkinta siirtyi Länsi-Uudenmaan poliisilta keskusrikospoliisille enemmän resurssikysymysten kuin tutkittavan rikoksen laadun vuoksi.

Poliisioperaatiosta ei enää iltapäivällä näkynyt Aavarannan vastaanottokeskuksessa merkkiäkään.

Suomen Punaisen Ristin (SPR:n) ylläpitämän vastaanottokeskuksen johtaja Eva Storgårds kertoi, että asukkaille oli tiedotettu asiasta poliisioperaation jälkeen.

Storgårdsin mukaan poliisi oli tullut paikalle omasta aloitteestaan ja omiin tietolähteisiinsä perustuen. Storgårdsin mukaan asia ei kuitenkaan tullut hänelle täytenä yllätyksenä.

Aavarannan vastaanottokeskuksessa asuu lähes 400 turvapaikanhakijaa. Keskus on rakennettu vanhaan johtamistaidon opistoon ja se on sijoitettu seitsemään eri rakennukseen. Yksi talo, jossa asuun noin 80 ihmistä, on pelkästään perheitä varten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat