Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkin presidentti Erdoğan: Hitlerin Saksa on hyvä esimerkki tehokkaasta hallinnosta

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi Hitlerin Saksan olevan hyvä esimerkki tehokkaasta presidenttijohtoisesta hallinnosta.

Kotimaa
 
Reuters
Erdoğan oli palaamassa vierailulta Saudi-Arabiasta, kertoessaan näkemyksensä natsi-Saksan hallinnosta. Kuvassa myös Saudi-Arabian kuningas Salman.
Erdoğan oli palaamassa vierailulta Saudi-Arabiasta, kertoessaan näkemyksensä natsi-Saksan hallinnosta. Kuvassa myös Saudi-Arabian kuningas Salman. Kuva: Reuters

Valtaa itselleen haaliva Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi uutenavuotena Adolf Hitlerin Saksan olevan hyvä esimerkki tehokkaasta presidenttijohtoisesta hallinnosta, uutistoimisto Reuters kertoo.

Erdoğan tavoittelee Turkin perustuslain muuttamista. Hän haluaisi, että edustustehtävän sijaan presidentin rooli olisi Turkissa jatkossa enemmän toimeenpaneva Yhdysvaltojen, Ranskan tai Venäjän tapaan.

Erdoğanin palatessa vierailulta Saudi-Arabiasta myöhään torstaina häneltä kysyttiin, mahdollistaisiko presidenttijohtoinen hallinto valtion yhtenäisyyden. Erdoğan vastasi kysymykseen, että sellaisesta on jo esimerkkejä, kun katsoo vaikka Hitlerin Saksaa.

”Tuoreempia esimerkkejä löytyy useista muista maista”, hän sanoi.

Erdoğanin perustama hallituspuolue AKP on ottanut uuden perustuslain muodostamisen sydämenasiakseen sen jälkeen, kun se saavutti marrasvaaleissa takaisin enemmistöasemansa.

Keskiviikkona AKP pääsi sopuun pääoppositiopuolue CHP:n kanssa siitä, että uutta perustuslakia ryhdytään suunnittelemaan yhteistyössä.

Oppositiopuolueet kannattavat uuden perustuslain muodostamista nykyisen, vuoden 1980 vallankaappauksen jälkeen tehdyn ja militaristisena pidetyn tilalle. Oppositio ei kuitenkaan Erdoğanin tapaan tue presidenttijohtoista hallintoa, sillä autoritaarinen hallitsija saattaisi sen seurauksena saada liiaksi valtaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat