Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäilty huumekuski kaahasi poliisia pakoon Raisiosta Turkuun – hurja takaa-ajo päättyi lopulta juoksukilpaan

Huumeiden käytöstä epäillyn kuljettajan repusta löytyi muun muassa taskulampuksi naamioitu sähkölamautin.

Kotimaa
 

Raision Haunistentien kevyen liikenteen väylältä käynnistyi uudenvuodenaattona hurja takaa-ajo, jonka aikana poliisi yritti omalla autollaan puskemalla saada huumekuskiksi epäillyn kuljettajan auton pyörähtämään ja pysähtymään. Takaa-ajon aikana pakoauto muun muassa lensi liikenteenjakajan yli. Vaarallisuutta lisäsi se, että tapahtuma-aikaan teillä oli runsaasti liikennettä.

Vuonna 1991 syntynyt mies kiinnitti poliisipartion huomion torstaina kello 16.30 ajellessaan Raisiossa pitkin kevyen liikenteen väylää. Kun poliisi yritti pysäyttää auton, tämän kuljettaja kaasutti rivakasti karkuun Kuninkojantiellä. Poliisiauton nopeusmittarin mukaan vauhtia oli kovimmillaan 105 kilometriä tunnissa.

Kuninkojantiellä takaa-ajettu vältti vain niukasti kolarin vastaan tulleen linja-auton kanssa.

Kuninkojan ja Turun Markullantien risteyksessä pakoauton kuljettaja kaasutti päin punaista liikennevaloa liikenteenjakajan väärältä puolelta.

Markullantien ja Rieskalähteentien liikenneympyrässä poliisi yritti autollaan puskemalla saada pakoauton pyörähtämään ja sen moottorin sammumaan. Auto kyllä pyörähti mutta jatkoi matkaansa.

Markullantiellä pakoauton nopeus oli jopa 99 kilometriä tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Suovantien risteyksen kohdalla pakoauto osui ilmeisesti ohituksen aikana tiellä liikkuneen toisen auton etukulmaan. Tällöin takaa-ajettu auto lensi liikenteenjakajan yli ja kaatoi kaksi suojatiemerkkiä. Lopulta auto pysähtyi poikittain vastaantulevien kaistalle Markulantien ja Suovantien risteyksen lähellä.

Kuljettaja pinkaisi juosten poliisipartiota pakoon, mutta tämä tavoitti miehen nopeasti, minkä jälkeen takaa-ajetulle laitettiin käsiraudat.

Miehellä ei ollut ajo-oikeutta. Hänen taskustaan löytyi kääntöveitsi, ja autossa oli pieni määrä huumausaineita. Poliisiasemalla miehen repusta löytyi lisäksi taskulampuksi naamioitu sähkölaumautin.

Huumeiden käytöstä epäilty kuski kuljettiin verikokeeseen Turun yliopistolliseen sairaalaan, minkä jälkeen hän päätyi kaupungin poliisiasemalle.

Poliisille entuudestaan tuttua miestä epäillään seitsemästä eri rikoksesta, muun muassa törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Todennäköisesti poliisi esittää häntä myöhemmin vangittavaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat