Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oscar Taipale kutsui presidenttiparin Saarijärvelle

Presidentti Niinistön ylistyspuhe jäi mieleen

Viime kesänä marjanpoiminnalla tuhansia ansainnut Oscar Taipale unelmoi marjanpoiminnan maailmanennätyksestä.

Kotimaa
 
Niinistö kehui nuorta marjanpoimijaa - "Minua sitten niin ilahduttaa tällainen juttu"
Niinistö kehui nuorta marjanpoimijaa - "Minua sitten niin ilahduttaa tällainen juttu"
Presidentti Niinistö kertoi uudenvuodenpuheessaan ilahtuneensa Oscar Taipaleen tapauksesta. Poika keräsi satoja litroja marjoja ja teki itselleen hyvän tilin. Kuva: YLE.

Saarijärveläinen Oscar Taipale, 15, muistaa vuoden 2016 ensimmäisen päivän loppuelämänsä ajan.

Taipale nousi julkisuuteen viime kesänä, kun Iltalehti uutisoi nuoren keränneen 350 litraa mustikoita. Perjantaina Taipale sai vielä erikoisempaa huomiota, kun presidentti Sauli Niinistö ylisti häntä uudenvuodenpuheessaan.

”Loppukesän ja syksyn myötä sain seurata nuoren miehen Oscar Taipaleen suurta tarinaa pienistä marjoista. Hänpä poimi satoja litroja metsämarjoja ja teki hyvän tilin. Siitä tulee semmoinen mielensähyvittäjän olo, että kyllä minua sitten niin ilahduttaa tällainen juttu, että poika kerää marjat maasta ja panee kaverinsa ja monet muutkin innostumaan samaan”, Niinistö sanoi.

Taipale seurasi perjantaina puhetta flunssaisena Saarijärvellä kotinsa sohvalta.

”Se oli tosi uskomaton fiilis. Kun katsoi sitä puhetta sohvalta niin ajattelin, että oho! Tuntui todella hienolta kuulla se telkkarin kautta”, sanoo häkeltyneen oloinen Taipale HS:lle.

Asia ei tullut Taipaleelle yllätyksenä, sillä hänelle oli ilmoitettu maininnasta jo aiemmin.

”Sekin tuntui jo jotenkin uskomattomalta, kun kerrottiin, että presidentinkansliasta soitettiin”, Taipale naureskelee.

Taipale käy paraikaa kahdeksatta luokkaa. Siinä sivussa hän on käynyt laulamassa paikallisessa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa ja on järjestänyt hyväntekeväisyyskonserttia Saarijärven Monitoimitaloon. Konsertti järjestetään 30. tammikuuta. Tapahtumassa esiintyy muun muassa Pentti Hietanen.

”Toivotetaan nyt sitten presidentti sinne tervetulleeksi, jos hän vain suinkin kerkeää. Olisi huikeaa jos Jenni [ Haukio ] ja Sauli pääsisivät sinne”, Taipale sanoo.

Ensi kesäksi Taipale pohtii jo uusia marjavalloituksia.

”Voisin yrittää omaa ennätystäni. Voisin katsoa myös, mikä on marjanpoiminnan maailmanennätys ja yrittää rikkoa sen. Vaikka voi olla, etten niin paljon saa kerättyä.”

Taipale ehti tienata viime kesänä marjanpoiminnalla noin 2 000 euroa. Rahoilla hän osti muun muassa tietokoneen ja Playstation -pelikonsolin. Ensi kesänä hän toivoo saavansa marjastamisen lisäksi myös muita kesätöitä.

”Toivoisin pääseväni tähän lähelle kauppaan. Minua kiinnostaisi myös päästä katsomaan, millaista lehden tekeminen on.”

Vesa Moilanen / Oscar Taipale
”Loppukesän ja syksyn myötä sain seurata nuoren miehen Oscar Taipaleen suurta tarinaa pienistä marjoista. Hänpä poimi satoja litroja metsämarjoja ja teki hyvän tilin”, presidentti Sauli Niinistö sanoi puheessaan.
”Loppukesän ja syksyn myötä sain seurata nuoren miehen Oscar Taipaleen suurta tarinaa pienistä marjoista. Hänpä poimi satoja litroja metsämarjoja ja teki hyvän tilin”, presidentti Sauli Niinistö sanoi puheessaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat