Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp käy ylikierroksilla

Puolueen kannatus on huippulukemissa ja se näkyy ja kuuluu eduskunnassa, jossa politiikkaa tehdään.

Kotimaa
 

Joulun alla julkaistussa HS-Gallupissa Sdp:n eduskuntavaalikannatus oli puolueista suurin, 21,1 prosenttia. Näin on käynyt viimeksi vuonna 2008.

Jossakin vaiheessa Sdp:n kannatus alkaa laskea. Viime vaalikaudella oppositioon jääneiden keskustan ja perussuomalaisten kannatus heitteli paljon: Keskustan kannatus 13 ja 26 prosentin välillä ja perussuomalaisten 14 prosentin ja 23 prosentin välillä.

Sdp:llä on vähemmän kansanedustajia kuin yhdelläkään kolmesta hallituspuolueesta, mutta Sdp kuuluu eduskunnassa muita enemmän.

Eduskunta on valtakunnan näkyvin foorumi tehdä politiikkaa ja oppositiopuolueelle elintärkeä.

Hallitus tarjoaa johtavalle oppositiopuolueelle jatkuvalla syötöllä eväitä kannatuksen nousuun. Hallituksen näkökulmasta näyttää siltä, että esittipä hallitus mitä tahansa, Sdp ampuu sen alas.

Sdp ei ole kuitenkaan tyhjän päällä: sillä on vaatimustensa tueksi vaihtoehtoja.

Arvomaailma yhdistää demareita. Sdp puolustaa pienituloisia lapsiperheitä, palkansaajia ja eläkeläisiä, joihin hallituksen säästöleikkurit osuvat. Oikeudenmukaisuus on sosiaalidemokratian perusteesejä.

Sdp arvostelee myös hallituksen kilpailukykypakettia eli niin sanottuja pakkolakeja. Sdp puolustaa työmarkkinajärjestöjen oikeutta sopia työelämän pelisäännöistä ja työehdoista. Ay-liikkeen ääni kuuluu kirkkaana Sdp:n eduskuntaryhmässä.

Sdp tarjoaa hallitukselle yhteistyön kättä, mutta omilla ehdoillaan. Yhteiskuntasopimus voi syntyä vasta hallituksen peruttua pakkolait.

Puolueen kannatuksen kasvu on antanut puheenjohtaja Antti Rinteelle selkänojaa. Jutta Urpilaista vuoden 2014 puoluekokouksessa tukenut vähemmistö on hiljaa. Seuraava puoluekokous on vasta 2017, joten puolueen ei nyt kannata aloittaa sisäistä sapelien kalistelua.

Tuoreen eduskuntavaalitutkimuksen mukaan Sdp:n kannattajat asemoivat itsensä vasemmisto-oikeistoakselilla ihan keskelle. Sdp nojaa vanhoihin rakenteisiin, mutta on arvoiltaan liberaali. Se yhdistää puoluetta vasemmistoliittoon ja vihreisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat