Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laura Huhtasaari ei ymmärrä, miksi kohut toistuvat – ”Olen kiltti, rehellinen ja uskovainen”

Suomen toivot, osa 3/6: HS kysyi kuudelta uudelta kansanedustajalta, miten työ valtakunnan ykköspaikalla on lähtenyt käyntiin.

Kotimaa
 
Kansanedustaja Laura Huhtasaaren lupaus politiikan vuodelle 2016
Kansanedustaja Laura Huhtasaaren lupaus politiikan vuodelle 2016
Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo, mitä konkreettista hän lupaa tehdä vuonna 2016.
Kuka?

Laura Huhtasaari

 Syntyi 30.3.1979.

 Asuu Porissa.

 Sai kevään eduskuntavaaleissa Satakunnan vaalipiirissä 9 259 ääntä.

 Kasvatustieteiden maisteri, erityisopettaja ja uskonnon aineopettaja.

 Harrastukset lukeminen, käsityöt, spinning, vesihiihto, hyötyliikunta ja ulkoilu koirien kanssa.

 Aviopuoliso ja kaksi lasta.

Harva ensimmäisen kauden kansanedustaja on saanut yhtä paljon huomiota kuin perussuomalaisten Laura Huhtasaari, 36.

Porilainen Huhtasaari sanoo suoraan mitä ajattelee, eivätkä ajatukset miellytä kaikkia. Viime aikoina hän on joutunut tiuhaan selittelemään näkemyksiään.

Itsenäisyyspäivänä hän vieraili juhlassa, jossa jotkut tekivät natsitervehdyksiä. Sen jälkeen hän kirjoitti tulkinnanvaraisesti ihmisoikeuksista Twitteriin.

Joulun jälkeen hän oman selityksensä mukaan tykkäsi vahingossa Facebookissa rasistista väkivaltaa ylistävästä kirjoituksesta. Havaittuaan virheen hän poisti tykkäyksen.

”Tämä viimeinen oli ihan oma moka. Tykkäsin linkissä olleesta blogikirjoituksesta, mutta en lukenut saatetekstiä. En hyväksy missään tapauksessa väkivaltaan yllyttämistä, sen ihannointia tai siihen lietsomista.”

Itsenäisyyspäivän juhlassa hän viipyi vain hetken ja korosti puheessaan arvokasta juhlintaa. ”Jos olisin nähnyt käsimerkit, olisin sanonut, että tuollainen käytös ei ole soveliasta.”

Kohuilla saa paljon julkisuutta, onko se tavoitteesi?

”Ei, en halua yhtään kohua. En ymmärrä miten näitä syntyy. Olen kiltti, rehellinen ja uskovainen ihminen”, hän sanoo.

”Ehkä se vaikuttaa, että olen kauhean avoin. Menen helposti paikkoihin.”

Huhtasaari pääsi eduskuntaan toisella yrittämällä kevään vaaleissa. Kansanedustajan työssä häntä on yllättänyt eniten ajan puute.

Hallituksen leikkauspolitiikka ja varsinkin koulutussäästöt kouraisevat syvältä kasvatustieteiden maisteria ja erityisopettajaa.

”Kyllä sattuu, sattuu hirveästi. Erityisen ankeaa on se, että koulujen luokkakoot kasvavat.”

Hän sanoo kuitenkin ymmärtävänsä taloustilanteen vaatimukset. ”Ei tässä auta marista. Näillä resursseilla mennään ja yritetään tehdä paras tulos.”

Lakivaliokunnassa hän on ollut jo toteuttamassa itselleenkin tärkeitä tavoitteita. ”Pedofiilien ja raiskaajien rangaistuksia kovennetaan.”

Leif Rosas
Laura Huhtasaari esitteli hallituksen turvapaikanhakijoita koskevia uusia linjauksia, joita hän pitää hyvinä.
Laura Huhtasaari esitteli hallituksen turvapaikanhakijoita koskevia uusia linjauksia, joita hän pitää hyvinä.

EU, euro ja maahanmuutto herättivät Huhtasaaren poliittiseksi toimijaksi viisi vuotta sitten. Hän ei hyväksy sitä, että Euroopasta halutaan tehdä yksi valtio.

Hänestä Suomelle riittäisi itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alue kuten Sveitsille ja Norjalle. EU-jäsenyyden heikot tulokset ovat hänestä jo nähtävissä.

”Ainakaan se ei ole tuonut Suomeen investointeja. Varmasti Suomi on yrittänyt pitää puoliaan siellä, mutta mitä 1–2 prosentin ääniosuudella voi saavuttaa?”

Aivan ehdottomasti Suomen pitäisi lähteä eurosta, koska yhteisvaluutasta hyötyy hänen mukaan vain Saksa.

”Markka takaisin ja kellumaan. Jos Suomella olisi oma rahapolitiikka, se auttaisi tässä lamatilanteessa tosi paljon.”

Laura Huhtasaaren kotialbumi
Laura Huhtasaari oli lukuvuoden 1999–2000 vapaaehtoistyössä Mikronesiassa opettamassa alakoulun toisen luokan oppilaita englanniksi.
Laura Huhtasaari oli lukuvuoden 1999–2000 vapaaehtoistyössä Mikronesiassa opettamassa alakoulun toisen luokan oppilaita englanniksi.

Huhtasaaren Suomi on avoin, turvallinen ja kansainvälinen. Hän määrittelee itsensä hyvin kansallismieliseksi, lönnrotilaiseksi ja snellmannilaiseksi.

”Haluan olla ylpeä suomalaisista, enkä naureskele tuulipuvuille.”

Pakolaiskriisi on hänestä yksi osoitus EU:n ja Schengen-alueen heikkouksista. ”Eihän Dublinin sopimuksen tarkoitus ollut, että turvapaikanhakijat voivat kuljeskella Euroopassa missä vaan.”

Nyt hallitsematon kansainvaellus ruokkii hänestä terrorismia ja rikollisuutta. ”Kyseessä on salakuljetusbisnes, joka palvelee vahvemman oikeutta. Todelliset hädänalaiset ovat leireillä vailla mahdollisuuksia lähteä liikkeelle.”

Huhtasaari korostaa, että valtion pitää ensisijaisesti taata oman maan kansalaisten turvallisuus.

”Yksikin äiti kertoi minulle, että turvapaikanhakijoiden tultua hänen tyttärensä ovat lopettaneet harrastuksensa, koska eivät uskalla enää kulkea pimeässä. Onko tämä reilua meidän lapsia kohtaan?”

Naisten ja tyttöjen oikeudet ovat lähellä Huhtasaaren sydäntä, onhan hän on myös kahden tytön äiti. Naisnäkökulmaan pohjautuu myös hänen kriittisyytensä islamia kohtaan.

”Ei ole sattumaa, että naisten asema on niin huono islamilaisissa maissa. Poliittinen islam on ongelma.”

Hän sanoo kunnioittavansa jokaisen yksilön oikeutta uskontoon. Mutta hän ei hyväksy sitä, jos uskonnon varjolla loukataan ihmisoikeuksia.

Huhtasaari suhtautuu kriittisesti evoluutioteoriaan ja vastustaa sukupuolineutraalia avioliittoa. Hän sanoo olevansa uskovainen kristitty, jolle anteeksianto ja armo ovat tärkeitä.

”Mutta en ehkä ole sellainen kristitty, joka kääntää toisen posken. Jeesuskin sanoi, että vihatkaa vääryyttä ja puolustakaa totuutta.”

HS:n uudessa loppiaiseen kestävässä sarjassa kysytään kuudelta kansanedustajalta miten työ valtakunnan ykköspaikalla on lähtenyt käyntiin. Uudet kansanedustajat ovat päässeet tekemään politiikkaa poikkeuksellisena aikana, jolloin talous laahaa, hallitus laatii pakkolakeja ja työmarkkinajärjestöjen neuvottelut ovat menneet solmuun. Voit lukea aiemmat osat täältä: kokoomuksen Antti Häkkänen, Sdp:n Joona Räsänen.

Oikaisu 8.1. kello 11: Juttuun liittynyt taulukko edustajien aktiivisuudesta otettu pois jutun yhteydestä, koska sen luvut eivät olleet eduskunnan verkkopalvelujen julkaisuvirheen takia täsmällisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat