Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HBL: Turvapaikanhakijoiden tulo Saksasta Suomeen tyrehtyi

Suomen viranomaiset vaativat, että Finnlines-varustamon on huolehdittava turvapaikanhakijoiden viisumien tarkastamisesta.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Finnlinesin laiva Vuosaaren satamassa.
Finnlinesin laiva Vuosaaren satamassa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Turvapaikanhakijoiden saapuminen Saksan Travemündestä laivalla Suomeen on tyrehtynyt, kertoo Hufvudstadsbladet. Syynä on lehden mukaan suomalaisten viranomaisten vaatimus, että Finnlines-varustamon on huolehdittava turvapaikanhakijoiden viisumien tarkastamisesta.

”Olemme käyneet keskusteluja Finnlinesin johtajien kanssa ja varustamo on tarkentanut ohjeistustaan”, sanoi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg Hufvudstadsbladetille.

Finnlinesin 23. joulukuuta julkaiseman tiedotteen mukaan Suomen viranomaiset ovat kirjallisesti vaatineet, että varustamo alkaa tarkistaa ”passin ja kuvallisen henkilökortin lisäksi myös muita ulkomaalaisten maahantuloon vaadittavia asiakirjoja - viisumia, oleskelulupaa tai muuta vastaavaa asiakirjaa”.

”Edellä olevan perusteella Finnlines ei ota kuljetettavakseen henkilöä jolla ei ole kaikkia maahantuloon vaadittavia asiakirjoja”, tiedotteessa sanotaan.

Hufvudstadsbladetin mukaan turvapaikanhakijoita Saksassa auttava järjestö Lübecker Flüchtlingsforum on viisumivaatimuksesta järkyttynyt.

Turvapaikanhakijoita alkoi saapua loppusyksyllä yhä enemmän Saksan kautta laivalla Suomeen. Joulukuussa heitä saapui Travemündestä Helsinkiin noin 25 päivässä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat