Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmistoliitonjohto vaihtuu

Kotimaa
 

Vasemmistoliitto sai viime kevään eduskuntavaaleissa 7,1 prosentin kannatuksen ja 12 kansanedustajaa. Tulos oli suuri pettymys puoluetta vuodesta 2009 johtaneelle Paavo Arhinmäelle.

Nyt vasemmistoliiton edessä on kiinnostava ja käänteentekevä vuosi. Arhinmäki ilmoitti marraskuussa puoluevaltuuston kokouksessa, ettei hän enää pyri jatkoon. Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuussa puoluekokouksessa Oulussa.

Puheenjohtajakisa takaa vasemmistoliitolle varman julkisuuden – ja ehkä myös uuden nousun, jota puolueessa kiihkeästi toivotaan.

Vasemmistoliitolla on edelleen oma paikkansa Sdp:n vasemmalle puolella. Sdp on lähinnä työtätekevien puolue eikä ole ollut yhtä selvästi työttömien ja sosiaalitukien varassa elävien puolue, syrjäytyneiden puolue.

Arhinmäki kumppaneineen on nostanut ärhäkästi keskusteluun heikompiosaisiin kohdistuvat leikkaukset, kritisoinut hallituksen ajamia ”pakkolakeja” ja työttömyysturvaan kaavailtuja leikkauksia.

Arhinmäen ansioksi voi laskea myös sen, että juuri hän tivasi hallintarekisteriasiaa valtiovarainministeri Alexander Stubbilta (kok), joka erehtyi antamaan väärää tietoa eduskunnan kyselytunnilla.

Vasemmistoliitto on ollut aktiivisesti tehtailemassa välikysymyksiä. Arhinmäki aiheutti jopa historiallisen tilanteen, kun kaksi hänen ensimmäisenä allekirjoittamaansa välikysymystä oli samaan aikaan eduskunnan käsittelyssä.

Tulevaisuus riippuu nyt radikaaleista, katu-uskottavista nuorista naisista.

Arhinmäen seuraajaksi on povailtu eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Aino-Kaisa Pekosta, mutta myös uusia kansanedustajia Li Anderssonia ja Hanna Sarkkista.

Vaikka Arhinmäki on näkyvä ja kuuluva oppositiopoliitikko, jotkut ovat viime syksyn aikana huomanneet, että hänellä tuntuu olevan ajoittain puhti pois.

Julkisuuskisassa vasemmistoliitto on jäänyt suurimman oppositiopuolueen Sdp:n varjoon. Moni on pannut merkille, että myös vihreät ovat kiilanneet vasemmistoliiton tontille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat