Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miestään taljajousella ampuneelle naiselle 9,5 vuotta vankeutta taposta

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan naisen taposta lähes kymmenen vuoden vankeuteen sekä maksamaan tuhansien eurojen korvaukset uhrin omaisille.

Kotimaa
 

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut liikuntarajoitteista miestään taljajousella ampuneen naisen taposta 9,5 vuoden vankeuteen.

Teko tapahtui Muuramessa 22. huhtikuuta 2015, kun tuolloin 29-vuotias Iina-Maarit Räty ampui sängyssä ollutta miestä taljajousella ja metsästyskärkisellä nuolella kylkeen. Ampumista edelsi riita, jonka yhteydessä Räty kertoi miehen uhanneen häntä heittotähdellä. Räty oli sitonut teon jälkeen uhrin haavan, mutta apua hän hälytti vasta seuraavana aamuna. Silloin oli jo myöhäistä.

Rädyn mukaan pariskunnan riidat olivat jatkuneet pitkään. Noin viikko ennen tekoa mies oli muun muassa lyönyt Rätyä monitoimipihdeillä reiteen. Taljajouseen Räty sanoi tarttuneensa ensin pelottelutarkoituksessa, mutta ampuneensa lopulta, koska mies ei lopettanut huutamistaan.

Mielentilalausunnon mukaan Räty oli tekohetkellä syyntakeinen.

Vankilatuomion lisäksi Räty tuomittiin maksamaan oikeudenkäyntikuluja sekä yhteensä 14 000 euron korvaukset uhrin äidille ja kahdelle sisarpuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat