Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi on palauttanut Suomesta joka arkipäivä noin 11 palautuspäätöksen saanutta ulkomaalaista

Poliisi poisti viime vuonna marraskuun loppuun mennessä Suomesta 2 817 palautuspäätöksen saanutta ihmistä.

Kotimaa
 
Juha Metso
Kotimaahansa palautettavat turvapaikanhakijat nousivat poliisien saattamina lentokoneeseen Lappeenrannan lentoasemalla elokuussa.
Kotimaahansa palautettavat turvapaikanhakijat nousivat poliisien saattamina lentokoneeseen Lappeenrannan lentoasemalla elokuussa. Kuva: Juha Metso

Marraskuun loppuun mennessä poliisi oli poistanut Suomesta tänä vuonna 2 817 maastapoistumispäätöksen saanutta ulkomaalaista. Jokaista arkipäivää kohti kielteisen turvapaikkapäätöksen ja rikosten takia palautuspäätöksen saaneita ulkomaalaisia on siis ollut noin 11.

”Poliisi varautuu myös suurempien määrien palauttamiseen. Palautuksia pannaan täytäntöön sitä mukaa, kun päätöksiä tulee”, poliisitarkastaja Mia Poutanen Poliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Palautuksissa poliisi käyttää sekä lentokoneita että junia, palautusmaasta riippuen. Lentäen tehtävät palautukset tehdään pääasiassa niin, että poliisi saattaa maasta poistettavan reittilennolle ja varmistaa, että hän poistuu maasta.

Ajoittain henkilöitä joudutaan saattamaan kotimaahansa asti. Poliisin mukaan näin tapahtuu silloin, kun palautettava ei halua palata vapaaehtoisesti ja muiden matkustajien turvallisuus halutaan varmistaa.

”Esimerkiksi rikosten perusteella poistumispäätöksen saaneita joudutaan jonkin verran poistamaan saattamalla”, Poutanen sanoo.

Jos samaan kohdemaahan on paljon palautettavia, poliisi saattaa varata palautukseen koko lentokoneen.

Poliisihallituksen mukaan Suomi on yksi Euroopan tehokkaimmista maista, mitä maastapoistamispäätösten täytäntöönpanoon tulee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat