Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hasistynnyrijutusta tuomittu sanoi krp:n ehdottaneen sopimusta Aarniota vastaan puhumisesta

Mies kertoi oikeudessa toimineensa Helsingin huumepoliisin tietolähteenä 1990-luvun loppupuolelta lähtien ja väitti, että hänet tuomittiin vankilaan syyttömänä.

Kotimaa
 
Videografiikka selittää hasistynnyrijutun 1,5 minuutissa
Videografiikka selittää hasistynnyrijutun 1,5 minuutissa
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on syytteessä hasistynnyreiden salakuljetuksesta. Aarnio on kiistänyt kaikki syytteet.

Pitkän huumetuomion saanut Raine Sievälä kertoi perjantaina iltapäivällä Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huumeoikeudenkäynnissä, että keskusrikospoliisin (krp) kuulustelija yritti saada hänet todistamaan Aarniota vastaan sanomalla sen voivan vaikuttavan hänen oman rikosasiansa käsittelyyn korkeimmassa oikeudessa.

Sievälä sanoi oikeudessa, että hänen olisi pitänyt keksiä Aarniosta valheita, niin keskusrikospoliisi olisi kirjoittanut siitä lapun korkeimmalle oikeudelle. Sievälä kiistää osallistuneensa huumausaineiden järjestämiseen Suomeen.

”En suostunut siihen. Krp ei ollut enää minusta kiinnostunut, kun minusta ei ollut hyötyä heille”, Sievälä sanoi oikeussalissa, kun häntä kuultiin todistajana Aarnion oikeudenkäynnissä.

Helsingin hovioikeus on tuominnut aiemmin Sievälän hasistynnyrijutusta 12 vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen. Hän väitti perjantaina tulleensa tuomituksi vankilaan syyttömänä ja toimineensa koko ajan Helsingin huumepoliisin tietolähteenä sen ohjeiden mukaisesti.

Sievälän tuomio on lainvoimainen, mutta hän on yrittänyt saada korkeinta oikeutta purkamaan tuomion.

Nyt oikeudessa käsiteltävien syytteiden mukaan Aarnio johti poliisina toimiessaan tynnyrijutussa huumausaineiden tuontia Suomeen. Aarnio kiistää syytteet.

Sievälä kertoi perjantaina aamupäivällä oikeussalissa toimineensa Helsingin huumepoliisin tietolähteenä 1990-luvun loppupuolelta lähtien.

Hän kertoi oikeudessa olevansa nyt vankilassa hengenvaarassa, koska Aarnion oikeusprosessissa on paljastunut hänen yhteydenpitonsa poliisin kanssa.

”Olen joutunut kaksi vuotta pakoilemaan vankilassa muita vankeja”, hän sanoi ja lisäsi olevansa sijoitettuna lisko-osastoksi kutsutulle turvaosastolle.

Sievälä kertoi pitäneensä poliiseihin aluksi yhteyttä yleisöpuhelimilla ja niiden kadottua katukuvasta matkapuhelimilla sekä muun muassa niin sanotuissa automaattitapaamisissa, joihin osapuolet saapuivat aiemmin sovittuna aikana. Viesteissä kielenä saattoi olla hänen mukaansa suomi, ruotsi, englanti tai latina.

Hän piti omien sanojensa mukaan yhteyttä etenkin erääseen Aarnion alaiseen, joka on myös syytettynä Aarnio-oikeudenkäynnissä. Sievälä kertoi pitäneensä Aarnion kanssa yhteyttä vasta sen jälkeen, kun hänet oli käräjillä tuomittu vankilaan. Hän toivoi, että Aarnio olisi voinut auttaa häntä kumoamaan vääränä pitämänsä tuomion.

Sievälä kieltäytyi kommentoimasta lukuisiin syyttäjien kysymyksiin päivän aikana, koska kyse oli hänen mukaansa salaisesta tietolähdetoiminnasta polisiin hyväksi.

Syyttäjät kysyivät Sievälältä myös, miksi Aarnio lähetti hänelle rahaa vankilaan. Sievälä sanoi, että hän oli pyytänyt kavereitaan välittämään rahaa hänelle vankilaan Helsingin huumepoliisin kautta.

Miehen mukaan rahalähetyksiä on tullut säännöllisesti näihin päiviin asti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat