Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedonkulku takeltelee Kelan ja apteekkien välillä yhä

Häiriön vuoksi apteekki saa olettaa, että asiakkaan 50 euron omavastuuosuus on jo täyttynyt ja korvaukset voi myöntää.

Kotimaa
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Kelan ja apteekkien tiedonkulussa on häiriöitä. Apteekit eivät ole niiden takia aina pystyneet selvittämään Kela-kortista tietoa siitä, onko asiakkaan 50 euron omavastuu jo täyttynyt vai ei.
Kelan ja apteekkien tiedonkulussa on häiriöitä. Apteekit eivät ole niiden takia aina pystyneet selvittämään Kela-kortista tietoa siitä, onko asiakkaan 50 euron omavastuu jo täyttynyt vai ei. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Eilen torstaina ilmenneet tiedonkulun häiriöt Kelan ja apteekkien välillä ovat jatkuneet tänään perjantaina.

Vuoden alussa lääkekorvauksissa tuli voimaan alkuomavastuu, joka on kalenterivuodessa 50 euroa. Vasta alkuomavastuun täyttymisen jälkeen on mahdollista saada korvausta lääkkeistä.

Kun asiakas käy ostoksilla apteekissa, apteekki hakee asiakkaan Kela-korttitiedot sähköisesti Kelasta. Nyt sähköisessä tiedonvaihdossa on kuitenkin ollut ongelmia. Siksi apteekki ei aina saa asiakkaan tietoja Kelasta. Kun apteekki ei saa asiakkaan tietoja, jää apteekilta pimentoon, paljonko asiakkaalle on kertynyt alkuomavastuuta.

Todetun ongelman vuoksi Kela ja apteekit ovat sopineet siitä, miten häiriötilanteissa menetellään.

Jos apteekki ei saa häiriön vuoksi sähköisesti Kelasta asiakkaan Kela-kortin tietoja, apteekki voi aluksi tarkistaa, että asiakkaalla on Kela-kortti ja että hän on ylipäätään oikeutettu korvaukseen. Kun korvausoikeus on todettu, apteekki voi olettaa, että asiakkaan alkuomavastuu on täyttynyt. ”Jos myöhemmin selviää, että alkuomavastuu ei olisikaan täyttynyt, peritään puuttuva alkuomavastuu asiakkaan myöhemmistä korvattavista lääkeostoista saman kalenterivuoden aikana”, Kela kertoo tiedotteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat