Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Halonen kommentoi katupartioita Ylelle: ”Tukekaa mieluummin viranomaisia”

Presidentti Tarja Halosen mukaan kansalaisten tulisi katupartioiden sijaan osallistua maahantulijoiden integrointiin.

Kotimaa
 
Katupartiot kuohuttavat Suomessa - Vääksyn partio karttaa ääriaineksia
Katupartiot kuohuttavat Suomessa - Vääksyn partio karttaa ääriaineksia
HSTV käy läpi, mitä kaikkia katupartioita Suomessa liikkuu. Osa niistä nojaa ääriliikkeisiin, osa ei halua olla niiden kanssa tekemisissä. Yksi jälkimmäistä mallia olevista on Asikkalan Turva ry.

”Täytyyhän turvallisuudesta huolehtia, mutta tukekaa mieluummin yhteiskunnan järjestämiä viranomaistoimenpiteitä”, neuvoi kansalaisia presidentti Tarja Halonen Ylen Ykkösaamussa lauantaina. Haloselta kysyttiin mielipidettä viime aikoina yleistyneisiin katupartioihin.

Halosen mukaan pitäisi välttää provosointia puolin ja toisin, kun kyse on maahanmuutosta.

Katupartioiden sijaan Halosen mukaan kansalaisten tulisi tukea viranomaisten turvatoimia ja myös osallistua itse maahantulijoiden integrointiin, jotteivät nämä puolestaan provosoituisi.

Muuten voidaan Halosen mukaan mennä siihen, että puolin ja toisin turvaudutaan omankädenoikeuteen, mitä on hankala hallita.

Kimmo Räisänen
Presidentti Tarja Halonen oli Ylen haastateltavana lauantaina.
Presidentti Tarja Halonen oli Ylen haastateltavana lauantaina.

Haloselta kysyttiin myös Kölnin tapahtumista uutenavuotena. Halosen mukaan viranomaiset vastasivat naisten valituksiin liian hitaasti.

Halonen kaipaa myös Suomeen enemmän keinoja, joiden avulla häirityksi joutuvat naiset saisivat avun mahdollisimman nopeasti paikalle.

”Suomalaisten viranomaisten tehtävä kertoa, mikä on se tapa, jolla saadaan poliisi tai muu turvahenkilö paikalle. Resurssit pitää olla kunnossa. Esimerkiksi rautatieasemilla voisi olla turvapuhelin tai turvapiste, jonka avulla voi nopeasti ottaa yhteyttä viranomaisiin”, Halosen sanoi.

”Vetää kännykän esiin tai yksinkertaisesti huutaa”, Halonen neuvoi naisia ja muistutti, ettei ”tämä ole ihan maahanmuuttajien tuomaa, vaan meillä on myös omaa pahaa traditiota”, vaikka toisaalta naisrauha on Pohjoismaissa vuosisatoja vanha.

Presidentiltä kysyttiin myös tiedonvälityksestä ja informaatiosodankäynnistä. Hän huomautti, että on myös läntistä informaatiosotaa.

Oikeudet ja vastuut pitäisi Halosen mukaan saada tasapainoon, kun puhutaan sananvapaudesta. Halonen kannattaa jonkinlaista kontrollia esimerkiksi ”trollitehtailussa”.

Halonen muisteli, kuinka hänestä levitettiin huhua, jonka mukaan hän olisi sanonut 1970-luvulla vappupuheessa, että Suomen tulisi liittyä Neuvostoliittoon. ”Ihan hassua puhetta, olisin varmaan menettänyt paikkani SAK:ssa tai joutunut mielentilatutkimukseen, jos niin olisin sanonut.”

Halosen mielestä väitettä ja mustaamista oli vaikea vastustaa.

Yksi keino suitsia mustamaalausta olisi Halosen mukaan se, ettei nimettömyyden taakse voisi mennä, vaan verkkokeskusteluissakin pitäisi esiintyä omalla nimellä.

Halonen miettii sananvapausasioita nyt enemmänkin, sillä viime vuoden lopulla mediatalo Thomson Reuters tiedotti, että Halonen on nimitetty eettisiä periaatteita valvovan yhtiön hallitukseen tammikuun alusta lähtien.

Thomson Reuters Founders Share Company -niminen yhtiö valvoo Reutersin eettisiä periaatteita, kuten uutistoiminnan itsenäisyyttä ja puolueettomuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat