Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskusta ja Sdp kinasivat työmarkkina-ahdingosta

Keskustan Sirkka-Liisa Anttila perää vastuunottoa Sdp:ltä, jonka mukaan pääministeripuolueella on raskas vastuu umpikujasta.

Kotimaa
 

Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk) ihmettelee palkansaajajärjestöjen lakkointoa ja perää vastuunottoa talousasioista myös oppositiopuolue Sdp:ltä.

Anttila viittaa Lännen Median kyselyyn, jonka mukaan monet palkansaajajärjestöt ovat valmiita suurlakkoon. Hän ihmettelee, miten lakkoilu edistäisi palkansaajien omaa etua, jota yhteiskuntasopimuksen syntyminen eittämättä toisi.

”Nyt palkansaajajärjestöjen jäsenten tulee vaatia omilta johtajiltaan nimenomaan palkansaajille paljon paremman vaihtoehdon eli yhteiskuntasopimuksen neuvottelemista ja solmimista”, Anttila kannustaa.

”Suomen vei yhteisvaluutta euroon Sdp:n johtama hallitus vuonna 1998 eduskunnan enemmistön tekemällä päätöksellä. Tästä syystä Sdp:lläkin on iso vastuu Suomen selviytymisestä euro-oloissa. Missä tämän vastuun otto näkyy nyt?” Anttila kysyy tiedotteessaan.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan pääministeripuolue keskustalla on raskas vastuu työmarkkinaneuvottelujen umpikujasta.

”Asettumalla työnantajavankkureiden vetäjäksi hallitus näyttää pilanneen mahdollisuutensa toimia sovun rakentajana”, Sdp:n tiedotteessa sanotaan.

Sdp huomauttaa myös, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) pakkolait ovat estämässä palkansaajan mahdollisuuksia sopia työehdoistaan normaalilla länsimaisella tavalla.

”Maakunnissa keskustaa äänestäneet sairaanhoitajat, lähihoitajat, opettajat, poliisit ja kaupan työntekijät ovat tulleet raskaasti petetyiksi”, Sdp:n tiedotteessa todetaan.

Sipilän lainsäädäntöhankkeet ovat Sdp:n mukaan suomalaisen palkansaajan kannalta paljon pidemmälle meneviä heikennyksiä kuin Esko Ahon työreformi aikoinaan.

”Tuon työreformin Anneli Jäätteenmäki aikoinaan lupasi upottaa Atlantin syvänteeseen, mutta sieltä sen on Juha Sipilä kaivanut uudelleen esiin terästettynä”, Sdp sanoo.

Suomea uhkaa laaja lakkorintama, mikäli maan hallitus ei muuten peru pakkolakiesityksiään, kävi ilmi Lännen Median kyselystä. Se lähetettiin palkansaajien keskusjärjestöjen hallitusten jäsenille ja keskeisten ammattiliittojen hallitusten jäsenille. Kyselyyn vastasi 207 ay-vaikuttajaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat