Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallinto­valiokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila: Katupartiot auttavat

Kotimaa
 

Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila (ps) ei ole hämmästynyt katupartioista, mutta on niiden nostattamasta kohusta. ”Katupartiokeskustelussa neuvoisin laittamaan nyt jäitä moneen hattuun.”

”Katujen, mutta myös harva-alueiden turvallisuus on monella tavalla yhteinen asiamme. Monen eri järjestön yhteistyössä muodostamat vapaaehtoiset pelastuspartiot toimivat ja ovat toimineet vuosia viranomaisen apuna, muun muassa etsintätehtävissä”, Mattila sanoo blogissaan Kaleva.fi -sivustolla.

”Maahanmuuttajien kasvaneen määrän pelätään aiheuttavan turvallisuusuhkaa, ei pelkästään Suomessa vaan koko Euroopassa – tästä ovat kansalaiset olleet yhteydessä.”

Mattila arvelee, että katupartionkin antama apu hätätilanteessa kelpaa.

”Kansalaisten huoli turvallisuudestaan on ymmärrettävää, kun monet hallitukset ennen nykyistä ovat sopeuttaneet poliisin resursseja.”

Mattila kommentoi presidentti Tarja Halosen Ylen Ykkösaamussa nostamaa huolta siitä, että katupartiot provosoivat perustamaan vastapartioita.

Mattila pohtii voisiko maahanmuuttajista koostuvan partion ja kantaväestön perustaman katupartion välille mahdollista tulla vastakkainasettelua.

”Onko jossain tullut? Minun tietääkseni ei”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat