Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suojaa kasvot tuulessa,muista myös pipo

Kotimaa
 

Pakkanen tuntuu tuulessa selvästi kovemmalta kuin tyynellä säällä. Tiistaiksi ja keskiviikoksi on luvattu kovaa tuulta, joka saa lievemmät pakkaslukemat tuntumaan purevilta ja lisää paleltumien vaaraa.

Idän ja kaakon välinen tuuli voi nousta puuskissa 20 metriin sekunnissa tiistaina etenkin Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa. Näin kova tuuli saa pakkasen tuntumaan kaksin verroin purevammalta.

Purevuus lisää myös paleltumien vaaraa. Noin 13 prosenttia aikuisista saa vuosittain paleltumia, yleensä kasvoihin ja korvalehtiin, mutta niitä tulee myös jalkoihin ja käsiin.

Paleltumasta kertovat kipu ja tunnottomuus. Jos niihin ei reagoi, paleltuma pahentuu.

Pakkaseen suositellaan tuulenpitäviä vaatteita. Alimmaiseksi pitkähihainen ja -punttinen kerros, joka siirtää kosteuden seuraavaan kerrokseen, ja välikerroksia liikunnan ja kylmyyden mukaan.

Kylmä sää jäähdyttää yleensä ensiksi kädet. Rukkaset pitävät ne lämpimämpinä kuin sormikkaat. Päähineen pitäisi peittää pään lisäksi niska ja korvat.

Kasvot paleltuvat viimassa herkästi. Pakkasvoidetta ei suositella niiden suojaksi, vaan kasvomaskia, kypärähuppua tai kasvojen ympäri kiedottua kaulaliinaa.

Jos tuntuu siltä, että kylmä kangistaa posket, niitä voi pitää lämpimämpinä pureskelemalla purukumia.

Pipot päähän – pureva viima iskee. HS.fi/hstv
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat