Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Olisi pitänyt tuomita suoremmin”

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen korostaa, ettei poliisi hyväksy rasistista, rikollista tai muuten yhteiskuntarauhaa rikkovaa motiivia katupartioinnille

Kotimaa
 
Poliisiylijohtaja: Muukalaisvastaisille katupartioille tiukka ei
Poliisiylijohtaja: Muukalaisvastaisille katupartioille tiukka ei
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan poliisin viestintä turvapaikanhakijoita koskevissa asioissa ei ole onnistunut. Parempaan pyritään. Toimittaja Laura Halminen HS. Kuvaus Terhi Liimu HS.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mielestä poliisi ei ole täysin onnistunut viestinnässään turvapaikanhakijatilanteen suhteen alkuvuonna.

”Keskusteluilmapiiri on nyt hyvin tunnelatautunut. Tarvitaan entistä enemmän herkkyyttä saada sanomansa oikein”, Kolehmainen sanoo.

Poliisihallituksessa on pohdittu viestintää viime päivinä yötä myöten: syinä ovat olleet Kolehmaisen lausunto katupartioista sekä Helsingin poliisin viestintä uudenvuodenaaton tapahtumista Helsingin keskustassa.

Katupartiot nousivat laajaan julkiseen keskusteluun vuoden alussa. Poliisiylijohtaja Kolehmaisen tulkittiin hyväksyvän myös Odinin soturit -nimellä esiintyvän ryhmän toiminta, vaikka siihen liittyy väkivaltarikostuomioita ja ulkomaalaisvastaisuutta.

Kolehmainen sanoo nyt, että hänen lausuntonsa oli liian varovainen. Olisi pitänyt tuomita suoremmin.

”Poliisi on useaan otteeseen todennut, että Suomessa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen kuuluu yksiselitteisesti poliisille”, hän korostaa.

Kolehmaisen mielestä katupartioille ei ole tarvetta. Päinvastoin: nyt poliisi joutuu kohdistamaan omaa toimintaansa niiden valvontaan.

Loppuviikosta ja viikonloppuna Helsingin poliisilaitoksen päällystön viesti naisten ulkona tapahtuvasta ahdistelusta tulkittiin siten, että poliisi väittää asiaa uudeksi. Poliisilta ei myöskään löytynyt näyttöjä Senaatintorilla tapahtuneen ulkomaalaisten tekemän ahdistelun laajuudesta.

”Seksuaalirikokset julkisilla paikoilla eivät ole Suomessa uusi ilmiö. Ihmisen koskemattomuus on ehdoton, ja yksikin raiskaus on liikaa.”

Poliisia on syytetty sekä muukalaisvastaisuudesta että turvapaikanhakijoiden aiheuttamien ongelmien vähättelystä.

”Viestinnässä poliisi on nyt joukkojenhallintatilanteessa”, poliisiylijohtaja vertaa.

Kolehmaisen mukaan toimintaympäristö on muuttunut huomattavan paljon.

”Tilanne on aivan uusi, eikä se varmasti mene vuodessa ohi”, Kolehmainen sanoo.

Muuttunut ympäristö on herättänyt huolta siitä, voiko poliisiin luottaa. Voi, vakuuttaa Kolehmainen.

Poliisiylijohtaja: Muukalaisvastaisille katupartioille tiukka ei. HS.fi/hstv

Ruotsin poliisi: Ahdistelu selvitetään perin pohjin Ulkomaat A 29

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat