Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyttäjät: Aarnio auttoi jo vuosia sitten rikollisjärjestön pomon puolustusta

Jari Aarnio yritti toimittaa asianajajan välityksellä Keijo Vilhuselle vankilaan prepaid-numeronsa. Hän oli myös järjestelemässä Vilhusen puolustusta huumejutussa.

Kotimaa
 

Syyttäjien mukaan Jari Aarnio yritti auttaa rikollisjärjestö United Brotherhoodin johtohahmon Keijo Vilhusen puolustusta jo vuonna 2007, kun Vilhunen sai Lahdessa tuomion kymmenen hasiskilon välittämisestä.

Aarnio ryhtyi järjestelemään Vilhusen puolustusta käräjäoikeuden tuomion jälkeen. Hän myös yritti lähettää Vilhuselle vankilaan kirjeen, jossa hän antoi oman prepaid-liittymänsä numeron yhteydenpitoa varten. Vilhusen silloinen asianajaja ei kuitenkaan toimittanut kirjettä perille.

Todistajana kuultu asianajaja Ari Halonen piti selvänä keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa, että kirje oli toimitettu hänelle sen takia, että vankilaviranomaiset eivät saisi sitä tietoonsa. Asianajajien papereita ei tarkisteta, kun he tapaavat asiakkaitaan vankilassa.

Haloselle toimitettu kirje sisälsi saatekirjeen ja Vilhuselle osoitetun kirjeen. Saatekirjeessä pyydettiin toimittamaan kirje Vilhuselle. Kirjeen oli allekirjoittanut nimimerkki Hiljanen. Vilhunen on kuulusteluissa kertonut, että Hiljanen oli yksi Aarnion käyttämistä nimimerkeistä.

Kun Aarnio-vyyhdin esitutkinta alkoi, Halonen toimitti kaikki Vilhuseen liittyvät paperinsa tämän nykyiselle avustajalle, asianajaja Markku Fredmanille. Fredman ja Vilhunen toimittivat kirjeen poliisille.

Kirje sisältää ohjeita muun muassa siviilityöpaikan hakemisesta. Lisäksi Aarnio kertoi kirjeessä prepaid-liittymänsä numeron, johon hän toivoi Vilhusen soittavan tiettynä päivänä.

Kirjeiden käsialat on tutkittu. Ne ovat Aarnion kirjoittamia.

Halonen kertoi, että hän myös sai Vilhusen kavereilta Lahden huumejuttuun liittyvän muistion, jossa käsiteltiin käräjäoikeuden päätöstä. Hovioikeudenneuvos Malla Sunell kertoi, että Aarnio oli Lahden huumejutun aikoihin pyytänyt häntä lukemaan Aarniolle Keijo Vilhusen tuomiota koskevan muistion ja kommentoimaan sitä.

Yhdeksänsivuisessa muistiossa todetaan, ettei Vilhusen syyllisyydestä ole mitään näyttöä. Sittemmin hovioikeus piti voimassa Vilhusen tuomion.

Sunell kertoi käsittäneensä, että Aarnio halusi auttaa Vilhusta. ”Hän oli vakuuttunut siitä, että käräjäoikeuden ratkaisu oli väärä”, Sunell sanoi.

Aarnio on myöhemminkin ollut järjestelemässä huumesyytettyjen puolustusta. Hasistynnyrijutun käsittelyn yhteydessä hän laati muistioita, joissa hän ehdotteli, mitä syytettyjen kannattaa kertoa oikeussalissa.

Nyt Aarnio on itse syytteessä muun muassa törkeistä huumerikoksista, sillä syyttäjien mielestä hän on tynnyrijutun päätekijä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat