Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV: Suomessa ehkä myyty väärennettyä moottoriöljyä

Mobil-voiteluaineiden maahantuoja on tehnyt rikosilmoituksen epäilemistään tuoteväärennöksistä. Tulli on aloittanut asiassa esitutkinnan.

Kotimaa
 

Suomessa on ehkä myyty kuluttajille väärennettyä Mobil-moottoriöljyä, kertoo MTV:n uutiset.

Mobil-voiteluaineiden maahantuoja Exxonmobil Finland Oy on tehnyt epäilystään rikosilmoituksen, ja Tulli on aloittanut asiassa esitutkinnan.

Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen kertoo HS:lle, että myös laboratoriotestejä on tehty, mutta tietoja ei keskeneräisen esitutkinnan aikana anneta julkisuuteen.

”Tullihan tutkii sitä, onko tavara tuotemerkin omistajan valmistamaa. Se, onko mahdollisesti väärennetty öljy ehkä vaaraksi autojen moottoreille, on toisten tahojen selvitettävä”, Sinkkonen toteaa.

MTV:n uutisten haltuunsa saaman kirjeen perusteella Exxonmobil Finland varoitti asiakasyrityksiään mahdollisista väärennöksistä jo vuosi sitten helmikuussa. Väärennettyä öljyä on voinut päätyä kuluttajille vähittäismyyjien kautta.

Kirjeessään maahantuoja kehottaa asiakasyrityksiään kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että nämä ovat hankkineet vain aitoja Mobil-tavaramerkkisiä voiteluaineita.

MTV:n uutisten mukaan kyse olisi muutamista tuhansista tuotteista. Ainakin osassa tapauksista öljykanisterin sisältö ei ole vastannut tuotelupausta.

Hannu Sinkkosen mukaan väärennettyjen tuotteiden maahantuonnista ja välittämisestä epäillään joitakin tahoja.

Epäiltyjä väärennöksiä on myyty eri puolilla Suomea muun muassa Hong Kong -tavarataloissa. MTV:n uutisten mukaan Tulli takavarikoi nämä tuotteet viime keväänä.

Hong Kong Groupin toimitusjohtajan Mathias Kivikosken mukaan kyseinen erä oli pieni, ja se tuotiin Virosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat