Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaisten suosikkikohteet löytyvät tänä vuonna kotimaasta ja Euroopasta

Suomalaisten matkustusinto on säilynyt tasaisena viime vuosina.

Kotimaa
 
BENOIT TESSIER / Reuters
Turisteja Gallerie de la Reine -ostoskeskuksessa Brysselissä marraskuussa.
Turisteja Gallerie de la Reine -ostoskeskuksessa Brysselissä marraskuussa. Kuva: BENOIT TESSIER / Reuters
Fakta

Suomalaisten matkustusinto on tasaista

 Vuonna 2016 puolet suomalaisista aikoo matkustaa kotimaassa.

 Kotimaassa 44 prosenttia käy sukulaisten tai ystävien luona, 39 prosenttia automatkoilla, 34 prosenttia loma-asunnossaan ja 26 prosenttia kaupunkilomilla.

 Ulkomaan matkaa suunnittelevista 44 prosenttia aikoo matkustaa Euroopan kohteeseen, joka neljäs Pohjoismaihin ja joka viides Baltiaan.

 Ulkomailla 40 prosenttia suomalaisista suosii kaupunkilomia, 21 prosenttia rantalomia, 19 prosenttia laivalomia tai -risteilyitä ja 11 prosenttia käy sukulaisten ja tuttavien luona tai viettää lomaa loma-asunnossaan.

Heikon taloustilanteen jatkuminen ei vähentänyt suomalaisten matkailua viime vuonna, sillä vuonna 2015 suomalaiset reissasivat edellisvuoden tapaan.

Tämän vuoden aikana puolet suomalaisista aikoo matkustaa kotimaan kohteisiin.

Ulkomaanmatkoilla kohde löytyy yhä useammin Euroopasta. 44 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa tänä vuonna johonkin Euroopan kohteeseen. Joka neljäs suunnittelee matkaa Pohjoismaihin ja joka viides Baltiaan.

Tiedot käyvät ilmi Messukeskuksen teettämästä TNS Gallupin toteuttamasta tutkimuksesta, jossa kartoitettiin suomalaisten matkailua. Tutkimus julkaistiin torstaina. Helsingin Messukeskuksessa alkaa torstaina 21. tammikuuta Matkamessut. Ensimmäisen päivän Matkamessut ovat auki vain alan ammattilaisille. Kaikille kävijöille ne ovat auki 22.–24. tammikuuta.

”Yleisen taloustilanteen pitkäaikaisista ongelmista huolimatta matkailu näyttää silti pitävän pintansa”, sanoo Suomen matkatoimistoalan liiton SMAL:n toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti tiedotteessa.

”Matkailutapoja on koko ajan enemmän, ja suomalaiset tekevätkin nykyisin hyvin monenlaisia matkoja. Esimerkiksi lähialueille suuntautuvat matkat lisääntyivät viime vuonna.”

Ulkomaille lähtiessään neljä kymmenestä suomalaisesta suosii kaupunkilomia, joka viides rantalomia tai risteily- ja laivalomia. Joka kymmenes käy ulkomailla sukulaisten tai tuttavien luona sekä omassa tai vuokratussa loma-asunnossa.

Suomalaismatkustajat ovat kiinnostuneita myös tietyn teeman ympärille keskittyneistä matkoista. Teemoista suosituimpia ovat luontomatkat. Myös aktiivilomat ja kulttuurimatkat kiinnostavat monia.

Turvallisuuden tunnetta matkalle suomalaiset saavat siitä, että valitsevat matkakohteensa tarkoin.

Yli 50-vuotiaat pitävät tärkeänä ulkoministeriön suosituksia ja sitä, että matkanjärjestäjä on tunnettu. Alle 25-vuotiaille tärkeää on tuttu matkakohde, median uutisointi, vertaisarvioinnit ja suositukset sosiaalisessa mediassa.

Matkapäätöksiä suomalaiset tekevät eniten aiempien matkailukokemustensa perusteella. Osa seuraa myös matkailublogeja ja lukee vertaisarviointeja internetistä.

Oikaisu perjantaina 15. tammikuuta kello 7.40: Jutussa luki aiemmin, että Matkamessut alkavat sunnuntaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat