Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset reissasivat edellisvuosien tahtiin

Suomalaisten matkustusinto säilyi 2015 ennallaan. Tänä vuonna lähes puolet ulkomaille lähtevistä valitsee Euroopan.

Kotimaa
 
Fakta

Suomalaisten matkustusinto on tasaista

 Vuonna 2016 puolet suomalaisista aikoo matkustaa kotimaassa.

 Kotimaassa 44 prosenttia käy sukulaisten tai ystävien luona, 39 prosenttia automatkoilla, 34 prosenttia loma-asunnossaan ja 26 prosenttia kaupunkilomilla.

 Ulkomaan matkaa suunnittelevista 44 prosenttia aikoo lähteä Euroopan kohteeseen, joka neljäs Pohjoismaihin ja joka viides Baltiaan.

 Ulkomailla 40 prosenttia suosii kaupunkilomia, 21 prosenttia rantalomia, 19 prosenttia laivalomia tai -risteilyitä ja 11 prosenttia käy sukulaisten ja tuttavien luona tai viettää lomaa loma-asunnossaan.

Heikon taloustilanteen jatkuminen ei vähentänyt suomalaisten matkailua viime vuonna, sillä vuonna 2015 suomalaiset reissasivat edellisvuoden tapaan.

Lentäen tehdyistä valmismatkoista Espanja, Kreikka ja Turkki olivat kärjessä.

Tämän vuoden aikana puolet suomalaisista aikoo matkustaa kotimaan kohteisiin.

Ulkomaanmatkoille yhä useammin matkakohteeksi valikoituu Euroopan kohde. 44 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa tänä vuonna johonkin Euroopan kohteeseen.

Joka neljäs suunnittelee matkaa Pohjoismaihin ja joka viides Baltiaan.

Tiedot käyvät ilmi Messukeskuksen teettämästä TNS Gallupin toteuttamasta tutkimuksesta, jossa kartoitettiin suomalaisten matkailua. Tutkimus julkaistiin torstaina. Sunnuntaina Helsingin Messukeskuksessa alkaa Matkamessut.

”Yleisen taloustilanteen pitkäaikaisista ongelmista huolimatta matkailu näyttää silti pitävän pintansa”, sanoo Suomen matkatoimistoalan liiton SMAL:n toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti tutkimuksesta kertovassa tiedotteessa.

”Matkailutapoja on koko ajan enemmän, ja suomalaiset tekevätkin nykyisin hyvin monenlaisia matkoja. Esimerkiksi lähialueille suuntautuvat matkat lisääntyivät viime vuonna.”

Ulkomaille lähtiessään neljä kymmenestä suomalaisesta suosii kaupunkilomia, joka viides rantalomia tai risteily- ja laivalomia. Joka kymmenes käy ulkomailla sukulaisten tai tuttavien luona sekä omassa tai vuokratussa loma-asunnossa.

Suomalaismatkustajat ovat kiinnostuneita myös tietyn teeman ympärille keskittyneistä matkoista. Teemoista suosituimpia ovat luontomatkat. Myös aktiivilomat ja kulttuurimatkat kiinnostavat monia.

Turvallisuuden tunnetta matkalle suomalaiset saavat siitä, että valitsevat tarkoin matkakohteensa.

Yli 50-vuotiaat pitävät tärkeänä ulkoministeriön suosituksia ja sitä, että matkanjärjestäjä on tunnettu. Alle 25-vuotiaille tärkeitä ovat tuttu matkakohde, median uutisointi, vertaisarvioinnit ja suositukset sosiaalisessa mediassa.

Matkapäätöksiä suomalaiset tekevät eniten aiempien matkailukokemustensa perusteella. Osa seuraa myös matkailublogeja ja lukee vertaisarviointeja.

OIKAISU (HS 16.1.2016): Perjantaina 15. tammikuuta suomalaisten matkailua käsitelleessä jutussa kerrottiin virheellisesti, että Matkamessut alkaisivat Helsingin Messukeskuksessa sunnuntaina. Matkamessut avautuvat yleisölle perjantaina 22. tammikuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat