Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus hakee taas uutta puoluesihteeriä

Tulevalta puoluesihteeriltä odotetaan ”vahvaa sisällöllistä pohjaa”.

Kotimaa
 
Roni Lehti / Lehtikuva
Puoluesihteeri Minna Arve perustelee lähtöään myös perhesyillä.
Puoluesihteeri Minna Arve perustelee lähtöään myös perhesyillä. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva
Fakta

Tujusella oli valtaa

 Taru Tujunen oli kokoomuksen puoluesihteerinä 2006–2014. Hän oli sekä edellisen puheenjohtajan Jyrki Kataisen että nykyisen puheenjohtajan Alexander Stubbin ”oikea käsi”. ”En ole tehnyt yhtään suurta poliittista päätöstä konsultoimatta Tujusta”, Stubb sanoi.

 Ennen Tujusta puoluesihteerinä oli vajaat kolme vuotta Harri Jaskari.

 Edeltäjiä olivat mm. Heikki A. Ollila, Matti Kankare, Maija Perho, Pekka Kivelä, Aarno Kaila ja Jussi Isotalo.

Kokoomus joutuu hakemaan jo nyt uutta puoluesihteeriä. Vain runsaan vuoden puoluesihteerinä toiminut Minna Arve, 41, jättää paikkansa ja siirtyy kotikaupunkinsa Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi helmikuun puolivälissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoi perjantaina Twitterissä, että puoluesihteerin valintaprosessista keskustellaan maanantaina kokoomuksen puoluehallituksessa. Varsinaisen valinnan tekee puoluevaltuusto 13. helmikuuta.

”Puoluesihteeri on puoluejohtajan työpari. Nyt on aidosti kiinnostavaa, millaisen työparin Alex haluaa”, sanoo kokoomuksen puoluesihteerinä 2004–2006 toiminut kansanedustaja Harri Jaskari.

Vaikeina aikoina tarvitaan hänen mielestään puoluesihteeriä, joka kiertää ahkerasti kenttää ja selittää ainakin omilleen, miksi erilaisia kipeiltä tuntuvia päätöksiä tehdään.

”Korostaisin vahvaa sisällöllistä pohjaa.”

Arve kertoo, että lähtöpäätös oli monen tekijän summa.

”Tehtävä on sellainen, joka on Turun suunnassa harvoin ylipäätään mahdollinen. Se on myös siinä mielessä kiinnostava tehtävä, että perhe on täällä Turussa. On kiva saada koko perhe saman katon alle”, hän sanoo.

Arven kuusivuotias tytär aloittaa syksyllä koulun.

Turun kauppakamari aloitti toimitusjohtajan haun jo syksyllä, mutta Arven kanssa neuvotteluja on käyty vasta viime aikoina.

”En ole itse hakemusta jättänyt”, hän huomauttaa.

Puoluesihteerikauden piti jatkua syksyyn asti. Arven edeltäjä Taru Tujunen toimi puoluesihteerinä noin seitsemän vuotta ennen kuin siirtyi viestintäalalle.

Tujunen tunnettiin hyvin valtakunnan politiikassa, mutta Arve on jäänyt melko tuntemattomaksi.

Arve tosin sanoi jo puoluesihteerinä aloittaessaan, että hän näkee tehtävän puolueen organisaation esimiehenä.

”On ollut tietoinen valinta, että eduskuntaryhmä ja ministerit ottavat kantaa päivänpolitiikan asioihin. Minä vastaan puolueesta ja puolueeseen liittyvästä kommentoinnista. Myös vaalikokonaisuus on perinteisesti ollut puoluesihteerin kenttää”, hän sanoo.

Arve muistuttaa, että tänä vuonna ei ole vaaleja, joten seuraava puoluesihteeri pääsee hyvissä ajoin valmistautumaan huhtikuun 2017 kuntavaaleihin.

Arvella itsellään oli vain puoli vuotta aikaa valmistella kevään 2015 eduskuntavaaleja.

”Jonkinlainen johtopäätös voisi olla, että ihan puolta vuotta ennen vaaleja puoluesihteeriä ei kannata vaihtaa”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat