Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korruptio mahdollistaa matkan Venäjän halki

Kotimaa
 

Pietari

Turvapaikanhakijan matkalla lähtömaasta Murmanskin kautta Suomeen on monta korruption paikkaa.

”On selvää, että virkamiehet katsovat sormien läpi turvapaikanhakijoiden virtaa Murmanskissa”, kertoi turvapaikanhakijoiden oikeuksia Venäjällä puolustavan Graždanskoje deistvie -kansalaisjärjestön johtaja Svetlana Gannuškina puhelimitse perjantaina.

”Korruptiolla on valtava rooli, kun ihmisille myönnetään turistiviisumi lähtömaassa Venäjän edustuston toimesta. [---] Lisäksi korruption mahdollisuus on tuomioistuimessa, joka päättää ihmisen käännyttämisestä”, Gannuškina selvitti.

Suomen ja Norjan rajan yli pohjoisessa pyrkivät turvapaikanhakijat kertovat pääsevänsä rajasta yli, jos heillä on passi sekä käännyttämispäätös venäläisestä tuomioistuimesta.

Schengen-viisumia Venäjä ei vaadi.

Tätä kulkua on seuraillut myös Sudanin Darfurista lähtöisin olevan Ibrahim Zakin, 32, matka. Päämääränä on nyt Suomi.

Zaki kertoo tulkkina toimivan Adel Badreldinin välityksellä menettäneensä perheensä Darfurin konfliktissa. Hän hankki matkanjärjestäjän kautta 2 400 eurolla Sudanissa turistiviisumin, jonka Venäjän edustusto hänelle myönsi.

Zaki toivoi saavansa Venäjältä turvapaikan tai kansalaisuuden, mutta hän ei onnistunut pääsemään edes jonoon.

Nyt hän on saanut tuomioistuimelta käännytyspäätöksen, josta puuttuu enää leima. Badreldinin mukaan eräs toinen mies joutui maksamaan käännytyspäätöksestä tuomioistuimelle 15 000 ruplan (180 euron) lahjuksen.

Venäjältä Suomeen loppuvuodesta tulleista turvapaikanhakijoista yli 90 prosenttia on saanut kielteisen päätöksen.

Venäjä myönsi viime vuonna marraskuuhun mennessä pakolaisstatuksen noin 800 henkilölle, joista syyrialaisia oli kaksi. Väliaikaisen turvapaikan sai 330 000 ihmistä, joista 227 000 oli ukrainalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat