Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Saksa urkki suomalaisten puheluja

Salakuuntelun arvioidaan ajoittuneen viime vuosikymmenen puoliväliin. Suomen kautta kulkeneita salakuunneltuja linjoja oli ainakin kuusi.

Kotimaa
 

Saksan tiedustelupalvelu salakuunteli 2000-luvulla Suomen kautta kulkeneita puhelin- tai tietoliikennelinjoja, kertoo Yle. Tieto selvisi salaisista asiakirjoista, jotka koskevat Saksan tiedustelupalvelua.

Yle kertoo, että tiedustelupalvelu näyttäisi seuranneen ainakin kuutta Suomea koskenutta linjaa: Helsinki–Pariisi, Bryssel–Helsinki, Helsinki–Shanghai, Budapest–Helsinki, Helsinki–Luxemburg ja Helsinki–Reims.

Tiedossa ei ole, onko linjoilla ollut sekä puheluja että nettiliikennettä, mutta saksalaiset pyrkivät tiettävästi seuraamaan vakoiluoperaatiossaan kumpaakin.

Seurantalista, jolla on yhteensä 256 ulkomaanlinjaa 31:stä Euroopan maasta, oli Ylen mukaan vuodettu itävaltalaiselle parlamentaarikolle Peter Pilzille. Hän on sanonut listan olevan suurin piirtein vuodelta 2005 ja todellisuudessa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusviraston NSA:n sanelema.

Ylen tietojen mukaan lista tuli julki lokakuussa Sloveniassa tutkivan journalismin ohjelman aikana. Suojelupoliisin ylitarkastaja Tuomas Portaankorva arvioi Ylelle, että urkinta on ”täysin mahdollista ja todennäköistäkin”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat