Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

STTK:n puheenjohtaja Palola torjuu maahanmuuttajien halpatyön – ”Johtaisi toisen luokan työmarkkinoihin”

Sekä STTK:n puheenjohtaja Antti Palola että ulkoministeri Timo Soini torjuvat Petteri Orpon ajatuksen maahanmuuttajien heikommista palkoista. Oppositiopuolue Sdp:n Antti Lindtmanin mukaan hallituksella näyttää olevan kaksi eri linjaa tärkeästä asiasta

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa
Antti Palola
Antti Palola Kuva: Heikki Saukkomaa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola torjuu tiukasti ajatuksen maahanmuuttajille maksettavista muita heikommista palkoista.

Ylen Ykkösaamussa vierailleen Palolan mukaan se johtaisi ”toisen luokan” työmarkkinoiden syntyyn. ”Siitä on lähdettävä, että samasta työstä maksetaan sama palkka”, Palola korosti.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok) sanoi lauantain Helsingin Sanomissa, että maahanmuuttajien työllistämiseksi on otettava käyttöön poikkeuksellisiakin keinoja. Niitä voisivat olla esimerkiksi palkkajoustot.

Orpo sanoi, että yritykset voivat olla haluttomia maksamaan kielitaidottomille yhtä paljon kuin muille.

Palola ei innostu Saksan ja Ruotsin kokemuksista maahanmuuttajien työmarkkinoista. Hänen mukaansa työstä on saatava ”säällinen” palkka. ”Kannattaisi hakea muita keinoja. Halpatyömarkkinoiden luominen ei olisi kenenkään etu.”

Palola ei ottanut suoraan kantaa kysymykseen ammattiyhdistysliikkeen vastuusta massatyöttömyyteen.

Ay-liikkeellä ei Palolan mukaan ole vippaskonsteja työllisyyden kohentamiseksi. ”Pyrimme siihen, että työllistäminen helpottuu.”

Palola toivoi jälleen lauantaina, että osapuolet palaisivat mahdollisimman nopeasti neuvottelemaan yhteiskuntasopimuksesta. Näin huolimatta siitä, että takana on neljä kaatunutta neuvotteluyritystä.

Hänen mukaansa nykyisestä pattitilanteesta päästään, jos kaikki tinkivät tavoitteistaan.

Palolan mukaan hallituksen asettama viiden prosentin kilpailukykyloikka ei välttämättä toteudu. ”Kunhan päästäisiin edes johonkin.”

Myös perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini torjuu Orpon avauksen. Hänen mukaansa työehtoja ei saa polkea.

Roni Rekomaa
Petteri Orpo
Petteri Orpo
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat