Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansanedustaja Katja Hänninen miettii puheenjohtajuutta

Puolue valitsee kesällä uuden puheenjohtajan Paavo Arhinmäen tilalle

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
Katja Hänninen
Katja Hänninen Kuva: Juhani Niiranen / HS

Raahelainen kansanedustaja Katja Hänninen harkitsee pyrkivänsä vasemmistoliiton puheenjohtajaksi. Paikkaa on toistaiseksi ilmoittanut tavoittelevansa satakuntalainen toisen kauden kansanedustaja Jari Myllykoski.

Hänninen, 35, sanoo tekevänsä lopullisen päätöksensä maaliskuun alkuun mennessä. ”Perheen ja työn yhteensovittaminen ja teollisten työpaikkojen säilyttäminen”, luettelee Hänninen itselleen tärkeitä aiheita.

Puolue järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen (HS 15.1.) uudesta puheenjohtajasta, jos ehdokkaita asetetaan enemmän kuin yksi maaliskuun loppuun mennessä.

Puoluekokous järjestetään kesäkuussa Oulussa.

Puolue on pyytänyt jäsenistöltään lahjoituksia puoluekokousjärjestelyjen sujumiseksi.

Vasemmistoliitto valitsee kokouksessa uuden puheenjohtajan kansanedustaja Paavo Arhinmäen tilalle. Arhinmäki on johtanut puoluetta vuodesta 2009. Hän ilmoitti marraskuussa, että ei ole enää ehdolla.

Nyt odotetaan, että kisaan ilmoittautuisi lisää kansanedustajia. Puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen, 36, aikoo tehdä päätöksensä viimeistään helmikuun alussa.

Ensimmäisen kauden kansanedustajat, turkulainen Li Andersson, 28, ja oululainen Hanna Sarkkinen, 27, aikovat ilmoittaa mahdollisesta ehdokkuudestaan lähiaikoina.

Myllykoski ilmoitti jo eduskuntavaalien jälkeen keväällä, että hän haastaa Arhinmäen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat