Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo päättää nyt

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Espoo alkaa tällä viikolla käsitellä subjektiivisen päivähoidon rajaamista lautakunnissa.

Lopullisesti asiasta päätetään valtuustossa, tavoitteena on 15. helmikuuta oleva kokous. Lasten määrää aikuista kohden Espoossa ei kasvateta, tästä valtuustoryhmät sopivat jo budjetin yhteydessä.

Jos rajaus tehdään, tarkemmista käytännön järjestelyistä päätetään viimeistään maaliskuussa. Tällaisia ovat esimerkiksi päivähoidon maksut ja osa-aikaisten ja osaviikkoisten lasten jakaminen ryhmiin.

Espoo laskee, että suurin vaikutus muutoksella Espoossa olisi esikoululaisiin, joille nelituntisen esiopetuksen lisäksi myönnetty varhaiskasvatusoikeus supistuisi neljään tuntiin eli päivä olisi kahdeksan tunnin mittainen. Tämä koskisi Espoossa noin 2 600 lasta. Nykyisin Espoossa kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa on noin 1 750 sellaista lasta, joiden toinen vanhempi on kotona.

Jos Espoo sanoo rajaukselle ei, yksityisen hoidon tuesta pitää vielä päättää erikseen, se kun on myös pienenemässä nykyisestä.

Vanhempien mielipiteitä Espoossa selvitettiin erikseen jo etukäteen. Vastauksissa korostetaan varhaiskasvatuksen säännöllisyyttä, järjestelyjen pysyvyyttä, saman päiväkodin, tuttujen kavereiden ja kasvattajien säilymistä hoitoaikojen muutoksista huolimatta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat